A vártnál később érkezhet az olcsó iPhone

A koronavírus nem kíméli a mobilgyártókat sem, legfrissebb hírek szerint ezúttal az Apple-nek tett be a Kínából indult kór, állítólag el kell halasztani az olcsó iPhone bemutatóját.


Bennfentes infókra hivatkozva egy forrás azt állítja, hogy az Apple azért nem árulta még el az iPhone 9 bemutatójának időpontját, mert a beszállítók gyártási kapacitásának újraindulása előre nem látott tényező volt és egy kicsit megkavarta a forgatókönyvet.iphone-se-2-cover

Néhány napja azt lehetett hallani, hogy március 31-re terveznek egy keynote-ot, viszont az Apple egyik legnagyobb beszállítója a Foxconn csak február végére éri el az 50 százalékos gyártási kapacitást, márciusra pedig a 80 százalék van tervben. Elvileg április 3-án került volna fel a boltok polcaira az iPhone 9, addig bő másfél hónap van hátra, de így a tervezett darabszámot nem tudják majd tartani. Ezért a titokzatos forrás szerint, a március 31-re tervezett bemutatót eltolják egy későbbi dátumra.

Az iPhone 9-ért állítólag 400 dollárt kérnek majd, ezért a pénzét megkapjuk az iPhone 8 dizájnját, de a rendszerchip a 11-es szériában lévő A13 Bionic lesz, tehát a visszafogott külső ellenére egy bivalyerős készülék lesz az olcsó iPhone. Mivel a forrás nem hivatalos érdemes egyelőre pletykaszinten kezelni ezt az infót, akár az is megeshet, hogy a bemutatót megejti az Apple március végén, de a kereskedőkhöz valamivel később érkezik az eszköz.