A vártnál nagyobb lehet a hiány az iPhone 14 Pro készülékeknél

Forrás:gizmochina

Az amerikai vállalat legnépszerűbb készülékeinek a gyártása a vártnál gyengébb lesz, így még nagyobb hiányra kell számítani, mint ahogyan azt eddig gondoltuk.

Az iPhone 14 Pro és iPhone 14 Pro Max modelleket már a megjelenés óta szinte lehetetlen beszerezni, most viszont itthon még kisebb lesz az esély arra, hogy valaki hozzájusson egy ilyen készülékhez, ugyanis a Kínában tartó COVID19 járvány és a Foxconn gyárban történt lázadások miatt, nagyon kevés terméket tudtak legyártani, amit súlyosan megérezhet majd az Apple.

Állítólag eddig arról volt szó, hogy durván 6 millió darabos hiányra lehet számítani az ünnepi időszakban ezeknél a készülékeknél, most viszont egy neves szivárogtató szerint a vártnál jóval magasabb ez a szám, ugyanis majd 15-20 millió darab iPhone hiányozhat a boltok polcairól a 2022 Q4-es negyedévben, ami jelentős mennyiségnek mondható.

Mivel ezek a cég legdrágább készülékei, így jelentősen csökkenhet majd az Apple bevétele a negyedik negyedévben, persze biztosra ezzel kapcsolatban majd akkor mehetünk, ha kijönnek az eladási eredmények. A forrás azt is megjegyzi, hogy az elemzők szerint a nagy drágulás miatt valószínűleg ezek a vásárlások nem tolódni fognak, hanem el fognak tűnni, így nem biztos, hogy a kimaradt termékek gazdára találnak majd a következő évben.


Forrás