A vártnál valamivel kedvezőbb áron nyithat a Note 10

A Note 10 széria bemutatója már a nyakunkon van, a Samsung augusztus 7-én mutatja be a Note sorozat legújabb tagjait. Ha valaki nem követte volna az eddig történteket, mindenképp érdemes tudnia, hogy idén két készülékre mindképp számíthatunk, illetve egyes piacokon 5G képes verzió is jön a Note 10-ből.


Idáig csak pletyka szinten lehetett hallani a Note 10 és Note 10 Plus áráról, és valószínűleg ezzel kapcsolatban biztosat majd csak a bemutató után fogunk tudni. A korábbi szóbeszéd szerint a 8/256 GB memóriával szerelt alapmodellért Európában 999 eurónak megfelelő összeget fognak kérni. A legfrissebb infók viszont arról árulkodnak, hogy ennél valamivel olcsóbb lesz a standard Note 10, a kezdőár állítólag 949 euró lehet.

Amikor a Galaxy S10 Plus bemutatkozott, a 128 GB ROM-mal ellátott variánsért 999 eurónak megfelelő összeget kértek. A Note 10 alacsonyabb indulóára a Galaxy S10 Plus-hoz képest nem lenne rossz ötlet, ezzel a lépéssel még vonzóbbá tenné a mobilt a Samsung a felhasználók számára. Mondjuk ez a hír nem hivatalos, így a bemutatóig érdemes egyelőre pletykaszinten kezelni. Tekintve, hogy a Note 10 széria valamivel erősebb rendszerchippel jön, mint a Galaxy S10 sorozat, illetve még jár mellé az S Pen is nem mernék rá mérget venni, hogy valóban olcsóbb lesz. Mondjuk van ami hiányzik is majd belőle, ilyen például a micro SD foglalat és a 3,5 mm-es jack kimenet.

Dizájn és specifikációk

A Note 10 mobilokról szinte már mindent tudunk, a kisebbik modell várhatóan 6,3 hüvelykes, FHD+ felbontású Super AMOLED kijelzővel fog érkezni. Ezzel szemben a Plus 6,8 hüvelykes kijelzővel jön, aminek a felbontása QHD+. A méretbeli eltérésből adódóan, értelemszerűen az akkumulátorok kapacitása sem fog egyezni, az eddigiek alapján 3500 és 4300 milliamperórás telepekre lehet számítani. A dizájnról hosszasan lehetne beszélni, a Samsung egy teljesen új külsőt vet be az új csúcsmobiljainál, de talán ezzel kapcsolatban többet tud mondani a következő videó, amin a Note 10 és Note 10 Plus méretazonos mása látható.

Az ilyeneket a kiegészítőket gyártó cégek már jóval a mobilok bemutatója előtt megkapják, ezek alapján szoktak készülni a tokok és az üvegfóliák. Ami a további specifikációkat illeti, memóriakiosztás szempontjából biztosan lesz több választásunk is, chipset tekintetében pedig Exynos 9825 és Snapdragon 855 Plus felel majd a számítások végrehajtásáért. A hátlapra elvileg a Galaxy S10 Plus 12+12+16 megapixeles kamerái várhatóak, az 5G képes modellnél a trió még kiegészül egy ToF szenzorral is. Ha többet szeretnél megtudni a Galaxy Note 10 mobilokról, olvasd el korábbi cikkeinket is.