AirGlass-szal és SuperSensing kamerával jön a Mate 30 Pro

mate-30-pro-cover

Az idei év második felére várható Mate 30 szériáról már rengeteg információt megtudtunk, de folyamatosan szivárognak az újabb hírek a két készüléket illetően, a most bezsebelt két új szabadalom is ezek közé sorolható.


A Huawei Mate 30/Mate 30 Pro mellett a második félévben több zászlóshajóra is számíthatunk, tehát a konkurencia is készül erre az időszakra. A napokon belül debütáló Note 10 sorozat mellett a szeptemberben érkező iPhone-ok is érdekesek lehetnek, bár az eddigiek alapján, kamerás fronton a Mate 30 Pro lehet a befutó. A pletykák szerint ugyanis kettő darab 40 megapixeles kamerát találunk majd a Pro variáns hátlapján. A 40 megapixeles főkamerát egy szintén 40 megapixeles 120 fokos széles látószögű szenzor egészíti ki, a 8 megapixeles telefotó és a ToF modul mellett.

A Huawei, a kamerarendszert illetően nyújtott be szabadalmat az Európai Unió Szellemi Tulajdoni Hivatalához, így megtudtuk, hogy SuperSensing Camera névre keresztelték a rendszert. Egy másik szabadalomról is érkezett hír, ami a kijelzőhöz köthető, a Huawei AirGlass elnevezés arra utal, hogy Gorilla Glass helyett, a kínai gyártó a kijelzőt (vagy annak egy részét) egy saját maga által fejlesztett technológiával védené. A benyújtott szabadalomból pontosan nem derül ki ez mi lesz, csak annyi, hogy valamiféle burkolatról van szó. A Mate 30 és Mate 30 Pro bemutatója októberre várható, de addig biztosan fogunk még hallani a két telefonról, persze a nem hivatalos infókat továbbra is érdemes pletykaszinten kezelni.