Akár idén is jöhet az első 150 megapixeles kamerával felszerelt mobil

150mp-cover

Még csak a Samsung és a Xiaomi mobilokban találkozhatunk 108 megapixeles kamerával de hamarosan ennél nagyobb felbontású modul érkezhet ami szintén e két vállalat együttes munkájának lesz eredménye.


Sokan már a 48 megapixeles kamerákat is túlzásának tartották. Majd körülbelül egy évvel ezelőtt Judd Heape a Qualcomm termékmenedzsere arról beszélt, hogy szerinte még idén jönnek az első 64 és 100 megapixeles kamerával ellátott telefonok. Mint tudjuk végül igaza lett, év végén megkaptunk a Xiaomi Mi Note 10 készüléket, ami az első 108 megapixeles kamerával rendelkező telefon volt. Ezt pár hónappal korábban előzték meg azok a mobilok amelyekben 64 megapixeles kamera volt.

s20-ultra-108mp

Egy éve Judd Heape egyébként már azt is elmondta, hogy egyes Qualcomm chipek támogatják a 192 megapixeles felbontású kamerákat is. Nem mellesleg egy év alatt rendesen fejlődött a technológia is, tehát már az ennél nagyobb felbontás is benne van a pakliban. Na de azért ennyire ne szaladjunk előre. A legfrissebb hírek szerint a jelenleg “csúcstartó” a Xiaomi és a Samsung által fejlesztett 108 megapixeles ISOCELL kamerától még idén egy 150 megapixeles modul veheti át a stafétát.

xiaomi-108-mp

A Sleepy Kuma Twitter bejegyzése szerint ez a kamera is a Samsung és a Xiaomi nevéhez lesz köthető és méretét illetően nagyobb lesz még a jelenlegi 108 megapixeles kameránál is. A pletykák szerint ezúttal is év végén mutatkozna be, és elsőként egy Xiaomi mobilban kapna helyet. A forrás szerint az újdonság 9:1-es képpont egyesítés mellett akár 16,7 megapixeles fotók készítésére is alkalmas lesz.