Aktív hűtéssel és 144 Hz-es kijelzővel érkezett a Red Magic 5G

Aktív léghűtéssel, Snapdragon 865 processzorral és 144 Hz-es kijelzővel jött a Nubia legújabb gamer mobilja, a Red Magic 5G.


A tegnapi nap során a Nubia bemutatta legújabb gamer mobilját a Red Magic 5G-t. Már a készülék érkezése előtt lehetett hallani több érdekes hírt is a mobilról, valamint a Nubia is folyamatosan szivárogtatta az információkat. Az eszköz egy nagyon feltűnő hátlappal érkezett, így biztosan meg lehet majd különböztetni a konkurencia hasonló készülékeitől. A Piros-sárga, piros-zöld vagy fekete-szürke színű hátlapon három kamera helyezkedik el. Ezek közül a fő modul egy 64 megapixeles Sony IMX686 szenzor. Ez mellé kapunk még egy 8 megapixeles ultraszéles látót és egy 2 megapixeles makró lencsét. A hátlapon lévő RGB világítás egyébként ezúttal sem maradt el, valamit egy különleges “átlátszó” hátlappal felszerelt változatot is kaptunk. De a Nubia még a bemutató előtt tisztázta, hogy itt nem a valódi alkatrészeket, hanem egy 3 dimenziós képet látunk.

red-magic-5g-1

A Red Magic 5G előlapján egy 6,65 hüvelykes AMOLED megjelenítőt találunk. A Full HD+ felbontású kijelző 144 Hz-es képfrissítésre is képes, ez mellé pedig 240 Hz-es érintési frekvencia társul. A képernyőn látottakba semmi sem rondít bele, tehát szenzorsziget, vagy kameralyuk sincs. A 8 megapixeles előlapi kamerát a felső vékony káván helyezték el. A készülék oldalán van két kifejezetten játékra készült érintőgomb, ezek 2 ms késleltetéssel és 300 Hz érzékelési frekvenciával dolgoznak. Természetesen adott a biometrukus azonosító is, ezt a kijelzőben találjuk.

A motorháztető alatt lévő Snapdragon 865 lapka hűtéséről a Red Magic 5G Turba Fan 3.0 gondoskodik. Ez a kifinomult léghűtéses megoldás a Nubia szerint 18 Celsius fokkal képes csökkenteni a CPU hőmérsékletét. Akkor is bekapcsolt ez a hűtőrendszer, ha a mobilban lévő 4500 mAh-s telepet a maximális 55 wattos gyorsöltéssel töltjük.

red-magic-5g-cooler

A Red Magic 5G UFS 3.0-ás tárolót kapott, ennek kapacitása 128 vagy 256 GB-os lehet. Memóriából ezúttal is van választék 8, 12 és 16 GB RAM-mal felszerelt modellek állnak rendelkezésünkre. A rendszer Android 10, Red Magic OS kezelőfelülettel. Az első körben március 19-től Kínában lesz elérhető a Red Magic 5G. Kezdő ára 164 ezer forintnak megfelelő jüan, a csúcsmodell pedig 216 ezer forintnak megfelelő jüanba kerül. A Nubia tervezi a globális megjelenést is, ez valamikor áprilisban várható.