Állítólag jobban sugároz az iPhone 11 Pro mint kellene, de van rá megoldás

A mobilkiegészítőket gyártó Penumbra Brands szerint az iPhone 11 Pro által kibocsátott sugárzás nagyjából kétszerese a megengedett határértéknek. Szerencsére van megoldás a sugárzás csökkentésére, ehhez pedig az általuk forgalmazott tokok közül kell választani.


A mobilok által kibocsátott sugárzást SAR-értékben szokták megadni, ez mutatja meg, hogy a felhasználó szervezete mennyi rádiófrekvenciás energiát kénytelen elnyelni, a mértékegysége pedig Watt/kilogramm. Az USA-ban 1,6W/kg a meghatározott maximális érték, ezzel szemben Európában a 2W/kg a még elfogadott. A Penumbra Brands készített egy friss tanulmányt, amiben az Amerikai Szövetségi Távközlési Bizottság (FFC) által hitelesített RF Exposure Lab is közreműködött. A mérési adatok szerint az iPhone 11 Pro esetében az EU-ban meghatározott SAR érték közel kétszeresét, 3,8W/kg-ot mértek.

A Penumbra Brands közzétett egy grafikont is, amin azt szemléltetik, hogy az általuk forgalmazott Gadget Guard tokokkal milyen mértékben lehet csökkenteni a sugárzás mértékét. Gadget Guard Slim-mel már csak 0,8W/kg-ot produkál az Apple újdonsága, a Gadget Guard Rugged pedig közel nullára csökkenti a sugárzást.

Tavaly is volt hasonló eset, akkor a Chicago Tribune több telefonról is azt állította, hogy a megengedett SAR érték többszörösét mérték náluk. Akkor szintén az Apple készülékei voltak terítéken, több Xiaomi és néhány Samsung mobil mellett. A történtek fényében az FCC ezeket újra bevizsgálta, de nem talált semmi rendelleneset náluk. Akkor a Chicago Tribune azzal védekezett, hogy ők a boltok polcairól levett eszközöket tesztelik, nem azokat amiket a gyártók biztosítanak az FCC-nek a vizsgálathoz.

Érdemes belegondolni, hogy a Penumbra Brands tanulmányát rengeteg oldal lehozta, némelyiknek havi szinten több millió látogatója van. Már ha csak az olvasók 0,1 százaléka bedől, milyen szép kis összeget kaszálhatnak a tokjaikkal.