Ambient Mode: Új zárképernyőt kapnak az Androidos mobilok

Egyelőre nem túl széles körben, de néhány Androidos telefonra már elérhetővé vált az Ambient Mode, ami telefon kijelzőjét egy okos zárképernyővé változtatja töltés közben.


A Google külön sajtótájékoztatót nem tartott, egy Twitteren közzétett bejegyzésben mutatta be legújabb fejlesztését az Ambient Mode-ot. Egy sor hasznos információval látja majd el azokat a felhasználókat a mobiljuk, akik használják az Ambient Mode-ot. Aktiválni töltés közben, a zárképernyő bekapcsolása után lehet majd, ezt követően naptáreseményeket, időjárási adatokat, különböző értesítéseket is megjelenít, és több virtuális kapcsolót is kapunk.

Az Ambient Mode használatához legalább Android 8 Oreo rendszerrel kell majd rendelkezni. Első körben néhány Nokia, Sony és Xiaomi telefonra válik majd elérhetővé a funkció, a jövő héttől. A globális megjelenés is tervben van, de pontos dátumot nem kötött hozzá a Google, valószínű pár hónapba beletelik mire nálunk is használható lesz. A fejlesztése még nem ért véget, a zárképernyőre jelenleg tehető widgetek száma jelenleg elég korlátozott, a későbbiekben harmadik féltől származó alkalmazások értesítései is elérhetővé válhatnak. A funkció egyébként jön a táblagépekre is, de először a Lenovo Smart Tab M8 HD és Lenovo Yoga Smart Tab eszközökön fog működni.