Andoridot és iOS-t is érintő fontos funkcióval bővül a WhatsApp

A WhatsApp már régóta biztosítja az Androidos felhasználók számára, hogy csevegési előzményeiket más Android-eszközökre átmentsék, viszont a legújabb kiszivárgott infók szerint a vállalat hamarosan lehetővé teszi az iOS felhasználók számára, hogy adataikat Android telefonokra vagy táblagépekre is átvigyék.

A WABetaInfo publikálása szerint az új funkció részét képezi a WhatsApp crossplatform-os megoldásának, amelyet múlt év elején indított. Ez a funkció hatékonyan lehetővé tenné a felhasználók számára a WhatsApp futtatását iOS és Android eszközökön egyszerre, hiszen több háztartásban lelhető fel ez a párosítás (például iOS-t futtató telefon mellett Androidos tablet használata). Érthető tehát, hogy a csevegőalkalmazásnak szüksége volt egy bővítményre, amely a csevegés előzményeket szinkronizálja a két platform között.

Az átvitel megkezdése előtt az iOS felhasználóknak frissíteniük kell a WhatsApp verziót. Ezenkívül a WhatsApp valószínűleg megengedi az Androidról iOS-re történő átvitelt is, de erre még nincs egyértelmű bizonyíték.