Android 10 érkezett a Huawei középkategóriás mobiljára

y9-prime-2019-cover

Újabb Huawei mobilra lett elérhető az Android 10 rendszer, mutatjuk melyik készülék tulajdonosainak érdemes ezentúl figyelni a szoftverfrissítést jelző értesítést.


A tavaly májusban bemutatott Huawei Y9 Prime 2019-re vált elérhetővé a legfrissebb Android rendszer. A Huawei középkategóriás mobilja egyébként még 2019 augusztusában megkapta az EMUI 9.1 kezelőfelületet, most pedig az Android 10-el már az EMUI 10 is elérhető lett rá. Természetesen az új frissítésnek köszönhetően számos szoftveres újítás áll majd rendelkezésére az Y9 Prime 2019 tulajoknak. Ezentúl elérhető lesz a sötét mód, de kapunk új témákat is, ezek közül az egyik a Magazine Design nevet kapta. Utóbbinak köszönhetően a képernyőn megjelenő tartalmakat egy magazinhoz hasonló külsőben kapjuk meg.

y9-prime-2019

A Huawei Y9 Prime 2019 egyébként hardveresen egy egész jó középkategóriás készüléknek számít. A mobil 6,59 hüvelykes Full HD+ felbontású megjelenítőt tudhat magáénak. A motorháztető alatt pedig egy Kirin 710F lapka gondoskodik a számítások elvégzéséről, ami mellé 4 GB RAM-ot és 64 vagy 128 GB-os tárhelyet kapunk. Ami a fotózást illeti a hátlapon egy 16 megapixeles főkamera áll rendelkezésünkre amit egy 2 megapixeles mélységszenzor és egy 8 megapixeles ultra széles látószögű kamera egészít ki. Az előlapon szemmel láthatóan nincs kamera, az itt lévő 16 megapixeles szenzor motorikusan emelkedik ki a készülék házából akárcsak a Huawei P Smart Z-nél.

Természetesen akárcsak a többi frissítésnél itt is kalkulálnunk kell csúszással, egyes régiókban ez akár több hetet is jelenthet.