Android 15 megjelenés, már letölthető az új rendszer!

Április 18-án megjelent az Android 18 Bétája!

Olvasási idő kb 1-2 perc!

Megjelent az Android 15 Béta verziója, lássuk, hogy mit hoz a felhasználóknak a frissítés! – Várhatóan augusztusban megjelenik a végleges letölthető lesz a végleges verzió is!

Edge-to-Edge Display – A teljes képernyőt kitöltő nézet, alább látható módon.

A lényeg, hogy a fej és lábléc elrejthető lesz így még több hely marad a munkába bekapcsolódásra vagy éppen a kikapcsolódásra.

A kép minőség nem perfetto de reméljük a lényeg átmegy majd!

Balra láb-és fejléc van, jobbra csak az, ami fontos!

Ha minden igaz, akkor a Gemini in Android Studioval, azon bwlül is az A.I segítségével lehet majd akár teljes kódsorokat generálni pár parancs beírásával. – Videóban 1:53-nál – katt

Az egészséggel kapcsolatos appok és funkciók is kapnak frissítést de konkrét részletek még nem derültek ki.

A fejlettebb NFC

Az Android 15-ben az eddigi óriási NFC fizetési platform még könnyebben és gyorsabban fog működni. Az ujjlenyomat olvasás illetve az ujjlenyomat megtartása, gyorsítja majd az NFC fizetést.

Magyarul ha engedélyezzük a biztonságos végponti ujjlenyomat tárolást akkor gyorsabb lesz a fizetésnél a hitelesítés, mert nem kell folyamatosan újra feldolgozni az adatokat.

Az alkalmazások archiválása

Az Android Bundel után, ami segített a részleges vagy teljes alkalmazás adatok eltávolításában, ezentúl alapértelmezett módon választhatunk majd, hogy eltávolítani vagy törölni szeretnénk az adott apphoz tartozó adatokat, illetve beállíthatjuk majd a ritkán használt appok adatainak részleges vagy teljes eltávolítását.

A korábban részlegesen vagy teljesen eltávolított vagy törölt appok megjelennek az áruházban, így ha az adatokat korábban mentettük akkor azokat az app letöltésével újra használhatjuk majd.

Az “App-managed profiling”

Ez várhatóan azt jelenti, hogy az alkalmazáson belül készül egy profil és reméljük idővel előnyben részesíti majd azokat a funkciókat, amiket gyakrabban használunk, pl idő alapú ajánlás, mondjuk időjárás frissítés, amikor elindulunk otthonról.

Az alábbi frissítések csak említés szintjén:

  • Braille bevitelt
  • A végpontok közti biztonságot és titkosítást

Videó újra itt

 

 

MEGOSZTÁS