AnTuTu: Ez most a 10 legerősebb Androidos mobil a középkategóriában

redmi-note-8-pro-cover

Az egyik legnépszerűbb mobilos benchmark app nem csak a felsőkategóriás készülékek Top 10-es listáját szokta összeállítani, a középkategóriás eszközökből is készül ilyen felsorolás. Mivel a mobilok többsége első körben Kínában jelenik meg, így számunkra kevésbé ismert telefonokkal is találkozhatunk a listán.

A Honor 9X Pro van a dobogó legfelső fokán, ami nem meglepő, hiszen a benne lévő Kirin 810 lapka kis túlzással már a felsőkategóriát súrolja. A második helyen a Honor 9X, utána pedig a Honor 20S, ezekben szintén a Kirin 810 dolgozik. Rossz hír viszont, hogy Kínán kívül egyelőre nincs Kirin 810-es telefon. A Honor 9X már a globális piacon is bemutatkozott, de csak Kirin 710F-et pakoltak bele, ami nem rossz lapka, de azért teljesítményben távol áll a 810-től.

Sejthető volt, hogy a Redmi Note 8 Pro is bekerül a Top 10-be, a 12 nanométeres node-on gyártott spéci hűtőrendszerrel rendelkező Mediatek Helio G90T-nek sincs miért szégyenkeznie. A szintetikus teszt szerint teljesítményben egy picit le van maradva a három Honortól a Redmi újdonsága, de a kamerás képességek kétségkívül kárpótolnak majd minden felhasználót.

Ezt követően már a Qualcomm lapkák dominálnak, az ötödik helyen lévő Realme X2 Snapdragon 730G-vel rendelkezik, a 8/128 GB-os variáns 256.713 pontot gyűjtött az AnTuTu-ban. Ugyanezt a chipsetet használja az Oppo Reno 2 is, ami egy hajszálnyival maradt csak le a Realme X2-től. A hetedik helyen lévő Redmi K20 már többeknek ismerős lehet. Ez az egyik legjobb ár-érték arányú telefon a piacon, sima Snapdragon 730 van benne, teljesítményben túl sok különbség nincs a Snapdragon 730G-hez képest. A nyolcadik helyre a 6/128 GB-os Xiaomi Mi 9 SE került, ebben a mobilban már Snapdragon 712 dolgozik és szintén ezt a rendszerchipet kapta a kilencedik és tizedik helyen lévő Realme Q és Vivo X27 is.

Szintetikus teszteket nem igazán érdemes figyelembe venni telefon vásárlás előtt, a mindennapi használat során nem biztos, hogy ezt az eredményt kapnánk. Az biztos, hogy aki most Redmi Note 8 Pro-t vásárol, nem fog csalódni, az első három helyezett is jó vétel, de nálunk hivatalosan egyik sem kapható, pláne Kirin 810-zel.