Apex 2020: A Vivo megmutatta mit tudnak majd a jövő mobiljai?

vivo-apex-2020-cover

Futurisztikus dizájnnal, in-display előlapi kamerával, portok és fizikai gombok nélkül érkezett a Vivo legújabb koncepciókészüléke az APEX 2020.


Az elmaradt MWC még nem ok arra, hogy a gyártók ne mutassák be azokat a készülékeket amiket Barcelonába vittek volna. Viszont a Vivo most bemutatott APEX 2020 modellje koncepciókészülék révén csak sajtóközlemény formájában került bejelentésre. Ez talán érthető is, mivel egy eléggé futurisztikus telefonról van szó, ami lehet, hogy kereskedelmi forgalomba nem is fog kerülni. Arra persze jó, hogy a Vivo megmutassa, hogy mi az amit kitudna most hozni egy mobilból.

vivo-apex-2020-1

Az APEX 2020 egy 6,45 hüvelykes Full HD+ felbontású FullView megjelenítőt kapott, amin semmi kameralyuk, vagy szenzorsziget nem rondít bele a képbe. További érdekessége, hogy két oldalt 120 fokban ívelt a képernyő, nincs hangszóró, fizikai gombok és szemmel látható előlapi kamera sem. Ezt a Vivo úgy oldotta meg, hogy a kijelzőben egy olyan helyre rakta a 16 megapixeles modult ami hatszor több fényt képes átengedni a megjelenítő többi részéhez képest. Az erősen ívet szélekből kifolyólag fizikai gombokat sem találunk az eszközön, ezt érintésérzékeny felülettel helyettesítették. Tehát a bekapcsolást és a hangerő szabályzást is ennek segítségével tudjuk végrehajtani. A hangszórót a harmadik generációs Screen SoundCasting Technology helyettesíti, ehhez hasonlóval már más gyártók készülékeiben is találkoztunk.

vivo-apex-2020-2

Az APEX 2020 hátlapján két kamerát találunk. Ez a két modul sem mondható megszokottnak. Van egy 16 megapixeles periszkópos szenzor, ötszörös és hét és félszeres tartományban folyamatos optikai zoomot kínál. Ezt mozgó és fix lencsék rendszere biztosítja. Ezen kívül van még egy 48 megapixeles kamera is ami gimbalhoz hasonló optikai képstabilizátorral dolgozik. A Vivo szerint ez 200%-kal hatékonyabb stabilitást jelet mint a hagyományos megoldások.

A hardverspecifikációkat tekintve, Snapdragon 865 lapka, 12 GB RAM és 256 GB-os tároló kerülhetne az APEX 2020-ba. A benne lévő akkumulátor kapacitását illetően nem igazán árultak el semmit. Annyit megtudunk, hogy 60 wattos teljesítménnyel lehet tölteni.

FORRÁSvivo
MEGOSZTÁS
Mindig is érdekeltek a mobiltelefonok, 2016-ban kezdtem el saját oldalam, azóta naponta írok a számomra is érdekes tartalmakról.