Apple Vision Pro benyomások: egy héttel később

Az Apple Vision Pro 3499 dolláros ára fájdalmasan drága, és a legtöbb fogyasztó számára elérhetetlen lesz, annak ellenére, hogy milyen klassz és hasznos lehet. Annak ellenére, hogy egy hét után nem tudom abbahagyni a használatát, még nem mindenki számára „kell” termék, az Apple iPhone és iPad nyomdokain. A termék azonban létfontosságú, bár korai bepillantást nyújt a jövőbe. Ez a vízió akár egy évtizedbe is beletelhet, hogy általánossá váljon, de ehhez a kijelentéshez képest az Apple Vision Pro hatalmasat alkotott.

A súly, a használhatóság és az ergonómia mind erősen szubjektív kérdések. A legtöb embernek talán túl nehéz, ormótlan, viszont szerintem abszolút kényelmes viseletet biztosít A fejemre illeszkedik, és a súlya valamivel könnyebb, mint a Meta Quest 3. Szóval szerintem nem olyan rossz deal.

Minden nézőpont kérdése

Miután a jelen írása óta körülbelül egy hétig használtam a Vision Pro-t, zsúfolásig megteltek a különféle élmények.

Nyilvánvalóan a Vision Pro az Apple forradalmi eszköze, mint régen az iPhone. Az Apple a „térbeli számítástechnikát” marketingszlogenként fogalmazta meg, amikor tavaly júniusban bejelentette a Vision Pro-t, és mostanra világossá vált számunkra, hogy miért, miután jelentős időt töltöttünk együtt a szemüveggel.

Bár a Vision Pro technológia és dizájnja elképesztő ( a design mindig drága ), a kategória legjobb AR szemüvegét mindig is korlátozták a fizika törvényei és a jelenlegi alkatrészek elérhetősége. Még bőven gyerekcipőben jár, a Vision Pro platform határtalan lehetőségeket rejt magában. De még mindig nagyon sok minden hiányzik ahhoz, hogy egy átlag user otthoni felhasználásra megvásárolja.

 

Az R1 CPU a külső kamerákkal és érzékelőkkel kombinálva három dimenzióban reprodukálja a felhasználó terét a kijelzőkön belül. Néha az a benyomásod, hogy nincs rajtad fejhallgató, és kis kijelzőket bámulsz, de az illúzió megtörik, ha a szoba túl sötét. Sőt, paradox módon minél csendesebb a tér, ahol a Vision Pro-t használod, annál nagyobb a zaj. Ki érti ezt. 🙂

A mainstream médiát ellepték azok a videók, amikor a userek vezetés közben is használják a szemüveget. Azonban sokan elfeledkeznek arról, hogy ha a szemüveg akkumulátora lemerül, akkor a kijező abszolút sötétre változik, és könnyen balesetet okozhat.

Te mit gondolsz erről? Használnád vezetés közben a Vision Pro-t?