Áprilisban mindenki számára elérhetővé válik a HarmonyOS

Harmony-OS

A Huawei már évek óta titokban dolgozik saját rendszerén, de csak az amerikai szankciókat követően került reflektorfénybe a HarmonyOS, ami ha minden igaz a fejlesztők után hamarosan a felhasználók számára is elérhetővé válik. 

A Huawei hivatalosan bejelentette, hogy áprilisban indulnak a HarmonyOS frissítések. Elsőként a napokban debütált Mate X2 kapja majd meg a rendszert OTA frissítés formájában, majd a következő hónapokban 3-400 millió Huawei eszközre érkezik meg a rendszer. Az eddig megosztott képek és tapasztalatok alapján nagyon hasonlít az EMUI 11 felülettel ellátott Android 10-hez a Harmony, ezért többen is felvetették, hogy a kínaiak csak átnevezték a Google rendszerét és néhány apróbb módosítást eszközöltek rajta.

A Mate X2 után a Huawei P30, Mate 40 és a MatePad Pro modellekre futhat be a HarmonyOS és tervben van egy olyan készülék bemutatása is, ami már alapból a gyártó saját rendszerével érkezik. Az már most borítékolható, hogy a HarmonyOS elsőként Kínában fog majd megjelenni, a Huawei-nél már bevett szokás, hogy az új szoftvereket mindig Kínában tesztelik, majd ha minden rendben van jöhet a nemzetközi premier.