Árcsökkenés helyett, áremelkedés jött az új iPhone készülékek mellett

Forrás:gizmochina

Az Apple a napokban hivatalosan is piacra dobta az iPhone 14 sorozatot és ahogyan az lenni szokott átrendezte a termékpalettáját és az árazást is. Mutatjuk, hogy mik változtak a napokban.

Az amerikai vállalat szeptember 7-én hivatalosan is bemutatta az iPhone 14, iPhone 14 Plus, iPhone 14 Pro és iPhone 14 Pro Max modelleket, amik az előző évi készülékekhez képest hatalmas dráguláson mentek keresztül, ugyanis a legolcsóbb termék ezek közül 449.990 Ft, aminél nem nagyon mondhatjuk, hogy annyit fejlődött az előd modellekhez képest, mint amennyit az ár növekedett.

Mindezek mellett az Apple azt is bejelentette, hogy mely modellek maradnak meg és milyen áron lehet majd beszerezni őket. A cég legolcsóbb készüléke az iPhone SE 2022, ami itthon 239.990 Ft-ra emelkedett, emellett megmarad még az iPhone 12 sorozat is, amiből a 64GB-os variáns 339.990 Ft.

Az iPhone 13 tagjaiból megmarad a piacon az iPhone 13 Mini és az iPhone 13 okostelefon is, ám ezek is drágultak az eddig megszokott árhoz képest, ugyanis egy iPhone 13 128GB-os készülékért 389.990 Ft-ot is elkérhetnek.

Ha sokan azt várták, hogy az új termék megjelenésével le fog csökkenni a régebbi készülékek ára, az sajnos nagyot tévedett, mert nemhogy csökkent, hanem jelentősen növekedett, amire nagy hatással van a jelenlegi gazdasági helyzet is.


Forrás