Az amerikai kormány arra kéri a bíróságot, hogy utasítsa el a Huawei által benyújtott keresetet

A múlt héten visszavont szankciók ellenére úgy tűnik, hogy az amerikai kormány továbbra is harcol a Huawei ellen, csak éppen jogi fronton.


Donald Trump az előző hónap végén bejelentette, hogy az amerikai cégek továbbra is kereskedhetnek a kínai vállalatokkal, amennyiben az nem veszélyezteti az Egyesült Államok nemzetbiztonságát. Azóta viszont kiderült, hogy ez még nem teljesen adott zöld utat a kínai gyártónak. Illetve nem olyan mértékben együttműködőek velük az amerikaiak mint korábban, csak engedékenyebben állnak hozzájuk. Tehát úgy tűnik, hogy ez az ügy még koránt sincs lezárva, melyet most egy újabb hír is megerősít.

usa-china

Mint tudjuk a szankciókat követően a Huawei keresetet nyújtott be májusban egy a amerikai bírósághoz, azzal az indokkal, hogy ezzel a döntéssel alkotmányos jogokat sértenek. A legfrissebb hírek szerint az Egyesült Államok megpróbált hatni a szóban forgó texasi szövetségi bíróságra, hogy utasítsák el a Huawei keresetét. A Huawei egy olyan törvényre támaszkodik, ami azt mondja ki, hogy egy személyt vagy szervezetet nem különíthetnek el, okozhatnak neki hátrányt tárgyalás nélkül. Szerintük azzal, hogy az állam megtiltotta a szövetségi ügynökségek részére a Huawei eszközök használatát ezzel ezt megsértette.

usa-china

Az Egyesült Államok Igazsságügyi Minisztériumának ügyvédei kifogásolták ezt az állítást, mivel szerintük csak ez egy “logikus lépés” volt az ország védelmének biztosítása érdekében. Továbbá kifejtették, hogy ettől függetlenül még nem ítélik a Huawei-t “halálra” és tevékenységét is folytathatja ugyan úgy. Azt egyenlőre nem tudni, hogy végül mi lesz a Huawei által benyújtott keresettel, de valószínűleg rövid időn belül tájékozottabbak leszünk a témában.

FORRÁSgizmochina
MEGOSZTÁS
Mindig is érdekeltek a mobiltelefonok, 2016-ban kezdtem el saját oldalam, azóta naponta írok a számomra is érdekes tartalmakról.