Az amerikai kormány engedélyeket ad azoknak akik a Huawei-el kereskednének

A Huawei és az USA közötti konfliktus még nem oldódott meg teljes mértékben, de már azért kezd rendeződni a helyzet, melyet most a Kereskedelmi Minisztérium vezetője is megerősített.


A múlt hónap végén megtartott G20 csúcstalálkozón Donald Trump amerikai elnök megerősítette, hogy az amerikai vállalatok továbbra is kereskedhetnek a Huawei-el. Amennyiben az nem jelent veszélyt a nemzetbiztonságra. A bejelentés óta egy picit javult a Huawei helyzete, mivel az érintett cégek (állítólag) már nem állnak annyira negatívan hozzájuk mint korábban. Most egy újabb fejlemény van az ügyben.

willbur-ross

Wilbur Ross a Kereskedelmi Minisztérium vezetője, megerősítette, hogy hamarosan egy bizottságot fognak felállítani. Melynek tagjait rövid időn belül be is jelentik, és ezt követően azonnal megkezdik munkájukat. Feladatuk az lesz, hogy ellenőrizzék a más országokból érkező technológiákat. Ross elmondta továbbá, hogy a Huawei továbbra is a “fekete listán” marad, de licencek/engedélyek ellenében kereskedhetnek amerikai vállaltok a kínai céggel. Hozzátette, hogy ettől függetlenül nem kizárható, hogy egyes licenc kérelmeket el fognak utasítani, amennyiben az nemzetbiztonsági kockázatot jelent.

FORRÁSpocketnow
MEGOSZTÁS
Mindig is érdekeltek a mobiltelefonok, 2016-ban kezdtem el saját oldalam, azóta naponta írok a számomra is érdekes tartalmakról.