Az Apple bejelentette, hogy chiptervező üzemet épít Németországban

Az Apple folyamatosan fejleszti a házon belüli lapkakészletét és az 5G-s modemeket a készülékeibe. Újabb beruházást jelentett be a Cupertino-i cég Európában, hogy tovább bővítse és fejlessze a gyártását.

Az Apple mindig nagy hangsúlyt fektetett a saját lapkakészletének fejlesztésére és rengeteg pénzt áldozott ezeknek a javítására és fejlesztésére. Most bejelentették, hogy az elkövetkezendő három évben 1 milliárd eurót ad az új K+F központra, ami Németországban München belvárosában fog megépülni. Ez az Európai Chip Design Központ lesz az Apple legnagyobb félvezető létesítménye Európában. Az új központ egy 30.000 négyzetméteres telephelyen fog felépülni, a tervek szerint 2022-re.

München eddig is a legnagyobb fejlesztési központja volt az Applenek. mint egy 1500 mérnök dolgozik nap mint nap a vezetéknélküli technológiákon, energiagazdálkodásokon.

Tim Cook ezt nyilatkozta a bejelentésről:

„Nem is lehetnék kíváncsibb arra, hogy müncheni mérnöki csapataink mit fedeznek fel – az 5G technológia új lehetőségeinek felfedezése a technológiák új generációjáig, amely még nagyobb teljesítményt, sebességet és kapcsolódást tesz lehetővé.”

Forrás: Gsmarena