Az Apple és a Netflix pályázik az új Bond-film streamelésére

A No Time To Die a mozik helyett első körben a streaminget érheti el.

A legújabb Bond film, a No Time To Die bemutatóját többször is átütemezték már a jelenlegi globális járvány miatt, a legutóbbi kihirdetett időpont 2021. április 2, ha minden jól megy. Most úgy tűnik, hogy már a mozi bemutató előtt streamelhető lesz a film.
A filmkritikus és forgatókönyvíró, Drew McWeeny tweetelt arról, hogy az Apple és a Netflix is tárgyalásokat folytat az új film streamingjéről, ami a sorban a 25-ik James Bond film. Megerősítette, van rá esély, hogy valamelyik szolgáltatónál elérhető lesz a film.

McWeeny szerint az ügylet kapcsán felmerült számok “őrültek” – de mi másra számítanánk az év (és a jövő év) legnagyobb filme kapcsán. Ha a 25-ik Bond film elérhető lenne egy streaming szolgáltatónál, akkor a nézőszámok elképzelhetetlen magaslatokba is elérhetnek.

Jelenleg az információ nem megerősített, bár McWeeny rendelkezik a szükséges kapcsolatokkal, de meglepő lenne, ha a No Time To Die streaming debütálásáról legalább nem vitatkoznának vezetői szinten. Messze van még április.

Mivel a mozik a koronavírus miatt még mindig korlátozott számban vannak bezárva vagy nyitva, a Bond franchise-t működtető MGM stúdió úgy dönthet, hogy online elérhető lesz a No Time To Die. A Binged jelentése szerint az MGM-re “hatalmas nyomás nehezedik”, hogy április előtt a Bond-filmet streaming szolgáltatáson keresztül elérhetővé tegye. Korántsem biztos, hogy a színházak, mozik helyzete világszerte a következő hat hónapban rendeződni fog.

Ha visszaemlékezünk, ugyanez a spekuláció játszódott le Christopher Nolan Tenet című filme körül, amely végül augusztusban és szeptemberben debütált a mozikban. Ebben az esetben a stúdió (Warner Bros.) ellenállt a kísértésnek, hogy a filmet először egy streaming szolgáltatónak adja ki.

Lehet, hogy ez egy másik történet lesz az MGM és a No Time To Die esetében. Reméljük, hogy mindannyian a lehető leghamarabb láthatjuk a várva várt filmet Daniel Craig főszereplésével, legyen az otthon vagy egy (Covid-biztos) moziban.