Az Apple is tervezgeti hajlítható mobilját

írta: Robi

Már biztosra vehetjük, hogy jövőre több gyártó is bemutatja hajlítható telefonját, a Samsung már részben lerántotta a leplet az éve elején érkező eszközről és most úgy tűnik, hogy az Apple is készül egy ilyen telefonnal.


A Samsung mellett a Huawei és az LG is hasonló készüléket tervez, egyenlőre nem tudni, hogy az ilyen kütyük felhasználói milyen mértékben lesznek képesek kihasználni azt, hogy hajlítható az adott szerkezet. Kérdés az is, hogy egyáltalán hasznos lesz-e vagy csak szórakoztató, de ez valószínűleg csak akkor fog kiderülni mikor már megvásárolható lesz az első hajlítható mobil. Az Apple még 2018 márciusában szabadalmaztatta terveit.

Az eddig látott megoldásokkal ellentétben úgy tűnik kifelé és befelé is tudjuk majd görbíteni a masinát ami a tervek szerint egy OLED panellal fog rendelkezni. Ez azért elég merész vállalkozás a cupertinoi cégtől, mivel egyenlőre még a Samsung sem tudta megoldani az efféle megjelenítőt. Ettől függetlenül persze nem is kell biztosra venni, hogy a közeljövőben megjelenik majd egy ilyen készülék az Apple logójával. Véleményem szerint a jobban teszik ha kivárnak egy kicsit, mert még nagyon nem tudni, hogy mennyire lesznek népszerűek az ilyen telefonok.

forrás: phonearena