Az Apple után a Xiaomi is környezettudatosan csomagolja mobiljait

xiaomi-box-cover

Az Apple után a Xiaomi is környezettudatos csomagolásban dobja majd piacra mobiljait, de azért töltőt adni fognak a mobiljaik mellé.

A Xiaomi egy Twitter bejegyzésben számolt be arról, hogy a jövőben ők is környezettudatosan fogják csomagolni a telefonjaikat. Ezzel kapcsolatban meg is osztottak egy képet amin azt próbálják ábrázolni mit is jelent ez, vagyis, hogy mi lesz egy telefon dobozában. A fotókon igazából sok változást nem vehetünk észre a korábbi dobozokhoz képest, de elárulták, hogy 60%-kal csökkentették a csomagolás tartalmából a műanyagot mindezt úgy, hogy ugyan úgy adnak a készülékeik melle töltőt is.

Ez azt jelenti, hogy a bejegyzéssel ismét oda szúrtak az Apple-nek a Xiaomi, mivel mint tudjuk a cupertinoi cég az iPhone 12 sorozat dobozába környezetvédelmi okokra hivatkozva nem csomagolt töltő adaptert, csak egy adatkábelt. Mondván, hogy már úgy is egy rakat ilyen van a felhasználóknak, nem kell még több, csak azért, hogy valahol porosodjon. Csak éppen arról feledkeztek meg, hogy a korábbi adaptereknek USB csatlakozója volt, az iPhone 12 sorozathoz csomagolt adatkábel pedig USB-C csatlakozós. Arról nem is beszélve, hogy még ha az előző probléma nem is állna fent, akkor is probléma lenne a töltéssel mivel ha valaki egy új telefont vásárol, általában a régit el szokta adni, amivel együtt a töltőt is adja. Így kénytelen mindenki a hazai áron egyébként is méregdrága iPhone 12 mellé még egy körülbelül 8 ezer forintos töltőfejet is vásárolni.

A Xiaomi egyébként elsőként a Xiaomi Mi 10T Lite készüléket dobja piacra az új csomagolásban a következő hetekben.

MEGOSZTÁS
Mindig is érdekeltek a mobiltelefonok, 2016-ban kezdtem el saját oldalam, azóta naponta írok a számomra is érdekes tartalmakról.