Az autóipar meghódítását tervezi a Xiaomi

A Xiaomi hivatalosan is megerősítette, hogy belépett az elektromos járművek piacára és rengeteg pénzt fektetett a projektbe. Szélesedik az autóipar.

crypto50

A Xiaomi a napokban bejelentette, hogy 10 milliárd jüan alaptőkével bejegyezte legújabb leányvállalatát, ami a Xiaomi EV Company Limited nevet kapta. A cég törvényes képviselője pedig a Xiaomi alapító elnöke és vezérigazgatója Lei Jun lett. Jun még márciusban beszélt arról, hogy hamarosan elektromos autók fejlesztésével foglalkozó üzletágat fognak létrehozni. Már akkor elárulta, hogy kezdő lépésként 10 milliárd jüan készülnek ebbe belefektetni, valamint az elkövetkezendő 10 év során további 10 milliárd jüan pumpálnak majd bele.

A Xiaomi alapítója és az EV üzletág hivatalos bejelentése között mindössze öt hónap telt el. Ez idő alatt a Xiaomi EV csapata rengeteg felhasználói és iparági kutatást végzett el. Több mint 2000 kérdőíves felmérést készített és több mint 10 iparági partnert keresett fel. Továbbá a Xiaomi augusztus 25-én bejelentette a Deepmotion Tech önvezető technológiákat fejlesztő vállalat felvásárlását is. Ez azt jelenti, hogy ezzel a lépéssel véglegesen beléptek az autóiparba. A hírek szerint a Xiaominál jelenleg 16 ezer mérnök dolgozik. A cég K+F kiadásai pedig 2020-ban megközelítőleg 10 milliárd jüant tettek ki. Az új autóipari üzletág is egyértelműen építhet a Xiaomi meglévő infrastruktúrájára, eddig megszerzett tudására és tapasztalataira a mesterséges intelligencia terén. Mitöbb, az egyéb innovatív anyagok és technológiák is rendelkezésre állnak majd.

Azzal kapcsolatban, hogy a Xiaomi beszállna az autóiparba még évekkel ezelőtt kezdtek el szállingózni a hírek. Végül idén ez tényleg megvalósult, valószínűleg a Xiaomit kedvelő felhasználók örömére és a konkurens autógyártó cégek bánatára.

Forrás

Forrás