Az eddigi legerősebb csúcsmobil lehet az Oppo Find X2

Tavaly hiába vártuk az Oppo Find X folytatását, de úgy néz ki, hogy idén már érkezik a következő generáció és hozni fog néhány innovatív újítást is.


Manapság már nem mondható nagy durranásnak egy teljesen kávamentes mobil, de 2018 nyarán még csak nagyon óvatosan próbálkoztak ezzel a dizájnnal a mobilgyártók. Az első teljesen keretmentes készüléket az Oppo mutatta be, a Find X egy különleges, szétcsúsztatható kialakítást, brutál hardvert és villámgyors töltést kapott. Az eddig kiszivárgott infók alapján Find X2 is elég ígéretesnek tűnik, azt maga a Oppo alelnöke árulta el, hogy a mobilban már megtalálható lesz a tavaly nyáron bemutatott kijelzőbe épített kamera továbbfejlesztett változata és most az is kiderült, hogy a hardveres összetevők tekintetében is egy elég ütőképes okostelefonra számíthatunk.Oppo Find X

A rendszerchip természetesen Snapdragon 865, ami mellé UFS 3.0-s tárhely társul. Ezekkel manapság már a legtöbb felső kategóriás készülékben találkozhatunk, de a Samsung által néhány hónapja bemutatott LPDDR5 RAM elsőként az Oppo Find X2-be fog belekerülni. A Samsung 2019 második felében megkezdte az 5G-re és AI-ra optimalizált 12 GB-os LPDDR5 RAM-ok tömeggyártását, de még egyik gyártó sem dobott piacra telefont ezzel a megoldással. A dél-koreaiak szerint az új chip nagyjából 30 százalékkal gyorsabb mint az elődje, és az energiaigénye is alacsonyabb.

Egy kínai leakster szerint a Find X2 több mint 560.000 pontot is szerezhet az AnTuTu-ban, ezzel pedig új rekordot állíthat be. Mondjuk ez nagyjából annyi, mint amennyit a hamarosan debütáló Xiaomi Mi 10 is bezsebelt. Azt viszont egyelőre nem tudjuk, hogy a Xiaomi csúcsmobilja is LPDDR5 RAM-mal érkezik-e.

Itt vannak 2019 legerősebb Androidos csúcsmobiljai

Az új Oppo zászlóshajó bemutatója 2020 első negyedévében lesz, de pontos dátum még nincs. Valószínűleg Shen Yiren az Oppo alelnöke továbbra is szivárogtatja majd a legfrissebb Find X2-vel kapcsolatos híreket. Kövessetek minket továbbra is és nem maradtok le semmiről!