Az Egyesült Államok a Xiaomit is feketelistára juttatta

xiaomi-cover-2

A Xiaomi is felkerült az Egyesült Államok feketelistájára, de nem olyan vészes a helyzet mint a Huawei esetében, elmondjuk, hogy miért.

A Reuters szerint a napokban újabb kínai cégek kerültek fel az Egyesült Államok feketelistájára. A hírforrás információi szerint most kilenc kínai vállalat került fel a listára melyek közül a legismertebb a Xiaomi. Ez pedig azért történt mert állítólag ezek a cégek kapcsolatban vannak a kínai hadsereggel így potenciális veszélyt jelentenek az Egyesült Államok számára. A listán való szereplés azt jelenti, hogy az amerikai befektetőknek ki kell venniük minden befektetésüket ezekből a vállalatokból, vagyis részvényeiket el kell adniuk, újakat pedig nem vehetnek.

A fentiek alapján tehát a Xiaomi nem került olyan rossz helyzetbe mint a Huawei, mivel utóbbi az Entity List-en szerepel, ami ugye megtiltja a kereskedést minden amerikai vállalatnak a kínai céggel, ez csakis a kormány által jóváhagyott engedély esetében lehetséges. Valószínűleg mindez a Xiaomi-ra nem lesz túl nagy hatással és egyébként is Donald Trump elnöksége már csak pár napig tart, talán Biden hoz majd valami ésszerű megoldást a hasonló helyzetekre.

Ez is érdekelhet:

Szétszedték, majd egy sárkányt építettek a Xiaomi Mi 11-ből

Minden eddiginél több pontot szerzett AnTuTu-ban a Black Shark 4

Már biztos, hogy februárban jön a Redmi K40 széria

MEGOSZTÁS
Mindig is érdekeltek a mobiltelefonok, 2016-ban kezdtem el saját oldalam, azóta naponta írok a számomra is érdekes tartalmakról.