Az egyik legjobban várt funkció marad ki a Windows 11-ből

Azt már tudjuk, hogy a Windows 11 megjelenési dátuma október 5-én esedékes. A Microsoft új rendszere teljesen újragondolt kezelőfelülettel és egy rakat új funkcióval érkezik. 

crypto50

Néhány évvel ezelőtt a Windows 10 bemutatóján elhangzott, hogy ez lesz a redmondi cég utolsó operációs rendszere, új verziót nem terveznek. Ez valamikor 2015 nyarán volt, azóta viszont rájöttek, hogy a Windows 10-et sem lehet az időtlen időkig javítgatni, foltozgatni, ezért idén érkezik a Windows 11. Az új rendszerről már hónapok óta szállingóznak a hírek, a képek és a videók. Ami elsőre szembetűnik majd mindenkinek az az új dizájn lesz. A Start menü teljesen megújul és az egész felület sokkal könnyebben átláthatóbb, letisztultabb lesz. A korábban elhangzott, hogy a Windows 11 képes lesz futtatni az Androidos alkalmazásokat, ami sokak számára igencsak jól jön majd. Aaron Woodman, a Windows marketingért felelős igazgatója viszont a most azt mondta, hogy ez a funkció a megjelenés napján még nem lesz elérhető, mivel egy hosszabb tesztidőszak van ezzel kapcsolatban tervben, amibe bevonnák a felhasználók egy részét is. Elhangzott az is, hogy ha minden jól megy, majd valamikor 2022-ben jön az Androidos alkalmazások támogatása.

Windows 11

A Microsoft végre a Windows 11 gépigényét is elárulta:

  • Processzor: 1 GHz-es vagy gyorsabb, legalább 2 magos, 64 bites processzor vagy egylapkás rendszer (SoC)
  • Memória: 4 GB RAM
  • Tárhely: legalább 64 GB
  • Videokártya: DirectX 12-kompatibilis vagy újabb, WDDM 2.0 típusú illesztőprogrammal
  • Képernyő: Legalább 9″ képátlójú, színcsatornánként 8 bites, nagy felbontású (720p) kijelző
  • TPM: Platformmegbízhatósági modul (TPM) 2.0
  • Rendszerfirmware: UEFI, biztonságos rendszerindítás
  • A frissítések telepítéséhez internet-hozzáférésre van szükség, egyes funkciókhoz pedig Microsoft-fiók kell

Október 5-től aki jogosult frissíthet Windows 11-re, és innentől kezdve minden gyárilag operációs rendszerrel ellátott PC és laptop már ezzel a rendszerrel kerül forgalomba majd.