Az egyik országban lefoglalták az iPhone okostelefonokat

apple

Az egyik országban egy érdekes dolog történt, ugyanis lefoglalták az összes iPhone okostelefont, ami a kiskereskedelmi forgalomban van. Mutatjuk, hogy mit kell tudni az ügyről.

Nagy port kavart, amikor az Apple az iPhone 12-es szériánál bejelentette, hogy már nem ad töltőfejet a dobozban a telefonok mellé, sőt az addig megjelent készülékek csomagolásából is kiveszik a töltőadaptert.

Persze nagyon sokan fel vannak háborodva az üggyel kapcsolatban, érdemi lépéseket csak néhány kormány vezetett be, mint például Brazília.

Brazíliában már több bírósági eljárás is folyt az Apple ellen, ahol több millió dollárt kellett kifizetnie az Apple-nek azért, hogy rábírja a kormány őket arra, hogy rakjon töltőfejet a csomagolásba, ugyanis ott a törvény ezt előírja. Előrelépés egyelőre még nem történt, de még mindig vannak olyan eljárások, amik tartanak.

A brazil kormány ennél is tovább ment, ugyanis néhány hónapja elrendelte az iPhone okostelefonok értékesítését, mivel szerintük az Apple megkárosítja az embereket. A napokban viszont újabb fejlemények derültek ki az üggyel kapcsolatban, ami szerint több száz iPhone okostelefont foglaltak le nemrég a kiskereskedelmi üzletekből, ösztönözve az Apple-t arra, hogy tartsa be a törvényeket az országban.


Forrás