Az elsők között mutatja be legújabb 5G innovációit a Samsung

A Samsung közel egy évtizede tesz azért a szolgáltató partnereivel, a szabályozó testületekkel és a kormányzati szervezetekkel együttműködve, hogy az 5G technológiát a laboratóriumi körülmények közül a mindennapi életbe is eljuttassa és a lehető legjobb felhasználói élményt biztosítsa.


A nagyobbik dél-koreai gyártó bejelentette, hogy 2019-ben világszerte több mint 6,7 millió 5G képes Galaxy okostelefont hozott forgalomba, így tette lehetővé a felhasználók számára, hogy megtapasztalják a sebesség és a teljesítmény új szintjét. A Samsung 2019 novemberi adatok szerint a globális okostelefon-piac 53,9 százalékát tette ki és az öt különböző 5G képes készülékének, a Galaxy S10 5G-nek, Note10 5G-nek, Note10+ 5G-nek, valamint a nemrég bemutatott Galaxy A90 5G-nek és Galaxy Fold 5G- nek köszönhetően egyike a piacvezető vállalatoknak.

A 2020-as évben a Samsung az elsők között mutatja be legújabb 5G innovációit, olyan
megoldásokkal, amelyek tovább növelik az 5G képes Galaxy okoseszközök sebességét,
teljesítményét és biztonságát. Ezek a fejlesztések még szélesebb körben teszik elérhetővé a mobil élmények új korszakát, ezzel megváltoztatják a kommunikációs és tartalomfogyasztási szokásokat.

A felhasználók már alig várják, hogy felfedezzék az 5G-ben rejlő lehetőségeket, és mi büszkék vagyunk arra, hogy az erre leginkább alkalmas eszközök széles választékát biztosíthatjuk számukra – mondta TM Roh, a Samsung informatikai és mobil kommunikációs részlegének elnöke és kutatás és fejlesztési vezetője. – A vállalat számára 2020 az 5G éve lesz, ennek megfelelően még több termékkategóriába és még több felhasználóhoz hozzuk el azokat az élményeket, amelyekre korábban talán nem is gondoltak.”

Dél-Koreában már 2020 első negyedévében elérhető lesz a Galaxy Tab S6 5G, az egyik első 5G képes táblagép, amely egyesíti a kiemelkedő hálózati sebességet a Galaxy Tab sorozattól megszokott funkciókkal és teljesítménnyel. Prémium kijelzője, multimédiás képességei és 5G csatlakoztathatósága lehetővé teszik, hogy a felhasználók a Galaxy Tab S6 5G-vel kiemelkedő minőségű videóhívásokat indítsanak és fogadjanak, élő- és visszajátszott videókat nézzenek, valamint felhőalapú és online többjátékos játékokban mérjék össze a tudásukat barátaikkal.

“Az 5G képes okostelefonok 2019-ben a világon eladott készülékek 1 százalékát tették ki. 2020-ban igazi áttörés jöhet, az 5G képes készülékek aránya várhatóan 1 687 százalékkal növekszik és az okostelefonok piacának 18 százalékát teszik majd ki – mondta Neil Shah, a Counterpoint Research kutatási elnökhelyettese. – A Samsung az egyik vezető vállalat, amely teljes körű megoldásaival, így 3GPP standardokhoz való hozzájárulásával, félvezető eszközeivel, mobil és hálózati eszközökkel is támogatja az 5G piac fejlődését. Az 5G technológia előrelátható gyors és széles körű elterjedése lehetőséget ad a Samsung számára, hogy felhasználja a korai alkalmazásból származó tapasztalatait és a következő évtizedben tovább bővítse üzleti lehetőségeit ezen a területen.”

Az olyan iparági csoportok, mint a 3GPP és az O-RAN Szövetség kiemelt tagjaként a Samsung célja, hogy nyitott, együttműködésen alapuló közösségeket építsen, amelyek segítik az 5G terjedését mind az üzleti, mind pedig a magánfelhasználók körében.