Az elvárásoknak megfelelően teljesít a Galaxy S10 széria

Tavaly a Galaxy S9 és S9 Plus nem igazán volt nagy durranás, a Galaxy S8 duóhoz képest túl sok újdonsággal nem kecsegtetett az új széria. A dizájnt egy kicsit átszabták, hardveres téren is történt előrelépés és kaptunk pár extra funkciót is. Egyértelműen a Galaxy S8-ról nem igazán érte meg váltani és ez az eladásokon is meglátszott.


A Galaxy S10 sorozatnál a siker borítékolható volt, a külsőt teljesen újragondolták és érkezett egy harmadik modell a Galaxy S10e, nem túl vészes árcédulával. Többször is lehet hallani, hogy még a Samsungnál is meglepődtek az e utótagú modell sikerén. Ennek ellenére mégsem ez a széria legnépszerűbb darabja. Ha az összes eladást nézzük a felhasználók 22 százaléka döntött a Galaxy S10e mellett. A viszonylag kompakt méret, a villámgyors hardver és a dupla kamera nem nyűgözte le a felsőkategóriás eszközök szerelmeseit.Úgy tűnik ha már csúcskészülékről van szó akkor a felhasználók többsége inkább kifizeti a magasabb árat, nem igazán akar kompromisszumot kötni. Mi sem bizonyítja ezt jobban mint a Galaxy S10 Plus eladási mutatói, ami a maga 42 százalékos arányával még a Galaxy S10 eladásait is túlszárnyalta. Utóbbi készüléket a userek 32 százaléka választotta.

Pedig itt már a méretbeli eltérésen kívül nagyon nincs különbség. Néhány éve még a felhasználók döntő többsége a kompaktabb méreteket részesítette előnyben, ez mára megszűnt. Gyakorlatilag nincs is olyan csúcsmobil ami ne esne a phablet kategóriába. A Counterpoint statisztikája nem tér ki a Galaxy S10 5G-re, mondjuk ez az eszköz még korántsem mondható elterjedtnek, hiszen az 5G hiányában szinte Dél-Koreán kívül alig kapni valahol.Az új zászlóshajók sikerének köszönhetően a Samsung tovább tudta növelni piaci részesedését, jelenleg 25 százalékon vannak ez 3 százalékponttal jobb mint a tavalyi év azonos időszakában. A második negyedévről még nincs pontos adat, de az első hónapban 16 milliót adtak el összességében a Galaxy S10 szériából, ami 12 százalékkal több mint a Galaxy S9 mobilok esetében. Ahogy közeledünk az augusztushoz egyre érik a már két modellre bővülő Note 10 széria bemutatója, ezzel a lépéssel pedig a siker szinte garantálható.