Az EMUI 10 letöltése és telepítése lépésről lépésre

Az EMUI 10 egyes országokban már elérhető a Huawei P30, P30 Pro, Mate 20, Mate 20 Pro és a Porsche Design Mate 20 RS-re és itthon is vannak páran, akik már megkapták. A szerverek túlterhelésének megakadályozása érdekében nem minden eszközre egy időben válik elérhetővé az Android 10 és az új felhasználói felület, illetve a szolgáltatófüggő mobilok is valamivel később frissülnek.


Ha valakinek nem lenne tiszta miképp kell leszedni és telepíteni az EMUI 10-et, készítettünk egy rövid összeállítást, hátha segítségére lesz. A frissítés előtt meg kell róla győződni, hogy nincs-e esetleg egy korábban letöltött, de még nem telepített frissítés a készülékeden. Ezt a Beállítások> Rendszer> Szoftverfrissítés menüpont alatt tudod csekkolni. A frissítés megkezdése előtt legalább 50 százalékra töltsd fel a mobilodat, és lehetőleg stabil, megbízható WiFi hálózatra csatlakozz. Ügyelj arra, hogy legalább 5 GB szabad tárhely legyen a telefonodon és ne felejts el biztonsági mentést készíteni, illetve a fontos adataidat mentsd le felhőbe, valamilyen adathordozóra vagy számítógépre.

A telepítés előtt tudnod kell, hogy a rendszernek vannak apróbb hibái, ezekről bővebben itt olvashatsz, ha valamelyik neked gondot okozna, érdemes várni egy picit, míg befut rá a javítás.

Megérkezett az EMUI 10, mutatjuk az új funkciókat!

A letöltés és a telepítés egyébként rém egyszerű, lépj a Beállítások> Rendszer> Szoftverfrissítés> Frissítések keresése menüpontra és ha a rendszer felajánlja neked az EMUI 10-et, akkor nyomj a letöltés és telepítés gombra.

Az EMUI 10 telepítése a Huawei HiCare appon keresztül.

A HiCare-en sincs túlbonyolítva a dolog, ezen keresztül is lehet EMUI 10-re frissíteni, sőt, van amikor itt előbb dobja az elérhető frissítéseket, mint a beállítások menüben. A kezdés előtt ellenőrizni kell, hogy a HiCare legfrissebb verziója van-e fent a mobilodon. Értelemszerűen ha nem, akkor frissíteni kell az applikációt. Ha ez megvolt, a HiCare-t elindítva nyomj a frissítések ikonra, majd a Frissítések keresésére és ha elérhető a telefonodra az EMUI 10, már el is kezdheted letölteni. Itt érdemes megjegyezni, hogy van amikor várat a rendszer, valószínűleg a szerverek leterheltsége miatt.

Ha a fent felsorolt mobilok valamelyike van neked és még nem elérhető az EMUI 10, akkor egyelőre nem tudsz mit tenni, várni kell. Első körben egyébként a kártyafüggetlen készülékek szoktak frissülni, a szolgáltatófüggőknél a szolgáltatón is múlik mikor fut be az új rendszer. A továbbiakban a Honor 20, Honor 20 Pro, Honor View 20 és a Honor Magic 2 mobilokra válik elérhetővé az EMUI 10, ezt követően pedig jön a P10 és a Mate 10 széria, majd a középkategóriás eszközök lesznek soron.