Az EMUI 11 után már a HarmonyOS jöhet a Huawei mobilokra

Pletykaszinten már lehetett hallani, hogy a 11-es lehet az utolsó EMUI rendszer. Ezt a hírt most részben egy interjú is megerősíti, amit Wang Chengluval, a Huawei szoftverfejlesztésért felelős elnökével készítettek.

A MyDrivers hozott le egy cikket, amiben Wang Chenglu az EMUI 11-ről és a HarmonyOS kapcsolatáról beszél. Az ott elhangzott információk szerint a két felhasználói felület teljesen ugyanazt a keretrendszert használja, de ezen kívül állítólag több más hasonlóság is van köztük, amikre a Wang nem tért ki konkrétan. A forrás szerint ez azt jelentheti, hogy az EMIU 11-es verziója az utolsó lépés lehet a HarmonyOS végleges verziójának kiadása előtt.

Az már tudjuk, hogy a Huawei új rendszerének 2.0-s bétája okosórákra, televíziókra, autókra jelenhet majd meg a következő néhány hónapban. Az is kiderült már, hogy jövőre érkezhet egy mobil, ami már gyárilag HarmonyOS-sel kerül majd forgalomba. A jelenleg piacon lévő telefonok is megkapják a rendszert, ha hihetünk a korábbi pletykáknak elsőként a Kirin 9000 rendszerchippel (Mate 40 széria) forgalomba került eszközökre érkezik majd meg a HarmonyOS egy OTA frissítés formájában.

Ezt követően pedig jöhet a korábbi csúcsmobilokra és a felső-középkategóriás mobilokra is. A második körben a Kirin 990 5G lapkával szerelt telefonok lesznek soron, amiket a Kirin 990 4G, Kirin 985 és Kirin 820-szal megjelent masinák követnek. A hónap elején előkerült egy ütemterv is, ami alapján a HarmonyOS nem fog kivétel nélkül minden Huawei telefonra elérhetővé válni, úgy tűnik a rendszer futtatásához legalább Kirin 710 chipset szükséges.

Konkrét megjelenési dátumokat egyelőre nem tudunk, de az már most borítékolható, hogy a HarmonyOS elsőként Kínában válik majd elérhetővé, ezt követően jöhet majd valamikor a többi régióba. Az átállás után EMUI 11 és a korábbi verziók támogatottsága természetesen nem fog megszűnni. Akár egy év is eltelhet mire a Huawei teljesíteni tudja a fenti ütemtervet. Az sincs kizárva, hogy ez idő alatt a kínaiaknak sikerül valahogy dűlőre jutni majd az Egyesült Államok kormányával, talán ez lenne a legjobb megoldás mindenki számára.

Azt most nehéz lenne megmondani, hogy a Huawei titokban valóban a HarmonyOS-re való átállást készíti elő. Akár az is lehet, hogy a forrásnak igaza van és az EMUI 11 már egyfajta átmenet a két rendszer között.

MEGOSZTÁS
PR cikkekkel, linképítéssel kapcsolatban keress az info@gsmring.hu e-mail címen.