Az év legkülönlegesebb mobiljának ígérkezett, végül semmi nem lesz belőle

Egy nagyon jó koncepciónak indult a CES-en bemutatott Rollable, de már hivatalosan is megerősítették, hogy nem lesz semmi belőle. 

Az LG hétfőn bejelentette, hogy kilépnek a mobiltelefonok piacáról. Bár ezt a lépést azzal magyarázták, hogy jobban szeretnének más meglévő területekre összpontosítani azért gyanítjuk, hogy közrejátszott az is ebben a döntésben, hogy a mobilos divízió az elmúlt évek során veszteséges volt. A bejelentés során elmondták, hogy a korábban beígért frissítések ettől függetlenül meg fognak érkezni az LG mobilokra, tehát az Android 11 érkezni fog az LG Velvet 4GLG Velvet 5GLG G8XLG G8SLG WingLG K52 és az LG K42 modellekre, sőt megtudtuk azt is, hogy ezek között lesznek olyan készülékek is amik az Android 12 rendszer is megkapják. 

Mint tudjuk az LG dolgozott egy elég különleges készüléken is, ami LG Rollable néven debütált volna. Viszont most nagyon úgy néz ki, hogy ezt a készüléket már nem fogják bemutatni. Az LG szóvivője ugyanis a külföldi sajtó kérdésére úgy nyilatkozott, hogy egyik fejlesztés alatt álló eszközüket sem fogják tovább fejleszteni. Ami azt jelenti, hogy búcsút inthetünk a Rollable-nek is.

A mobil különlegessége egyébként a kicsúsztatható kijelző lett volna, mivel ilyen telefon jelenleg még nincs a piacon, de úgy tűnik, hogy egy darabig most nem is lesz. Hacsak egy másik gyártó nem fog próbálkozni ezzel a kialakítással.