Az FBI feltörte az iPhone-t

Az FBI a tegnapi napon közölte a bírósággal, hogy szeretnék ejteni az ügyet, ugyan is sikerült nekik megoldaniuk a San Bernardinó-i terrortámadás egyik elkövetőjének a iPhone készüléke feltörését és így hozzáfértek az azon tárolt adatokhoz.

Egyenlőre még nem közölte az FBI, hogy milyen módszerrel sikerült nekik feltörniük az iPhone készüléket valamint, hogy kinek a segítségével. Mindenesetre arra a következtetésre lehet jutni, hogy szoftveresen törték fel a készüléket. Arról sem nyilatkoztak, hogy ezt a fajta sebezhetőséget megosztják-e az Apple-al, de nagy rá az esély, hogy nem. Annyit azonban hozzátettek, hogy a szóban forgó iOS 9-et futtató iPhone 5C esetében végrehajtottak, nem biztos, hogy minden készüléknél működik.

Ezt követően az Apple adott is ki egy közleményt melyben a következők szerepeltek:

“Továbbra is segíteni fogunk a hatóságoknak a nyomozásaik során, ahogyan azt eddig is tettük, valamint a jövőben is folyamatosan fejlesztjük a termékeink biztonságát, mivel a fenyegetések és a támadások egyre gyakoribbak és egyre kifinomultabbak.

Az Apple meggyőződéssel hisz abban, hogy az Amerikai Egyesült Államok állampolgárainak, valamint a világon minden embernek joga van az adatai védelméhez és a biztonsághoz. Ha feláldozzuk ezeket, az nagyobb kockázatnak teszi ki az embereket és az országokat.

Ez az ügy olyan problémákra hívta fel a figyelmet, mellyel kapcsolatban országos párbeszéd indult a szabadságjogok és a kollektív biztonságunk kérdésében. Az Apple továbbra is elkötelezett az irányban, hogy részt vegyen ebben a párbeszédben.”

160224-apple-vs-fbi-iphone-banner.jpg

 

MEGOSZTÁS