Az FCC szerint a Huawei és a ZTE veszélyes a nemzetbiztonságra

fcc-huawei-cover

Már az FCC is “hadat üzent” a Huawei-nek és a ZTE-nek, mutatjuk mik lesznek a következményei a bizottság legutóbbi kijelentésének.

A Federal Communications Commission vagy sokak által csak FCC néven ismert Szövetségi Kommunikációs Bizottság érdekes kijelentést tett a Huawei-jel és a ZTE-vel kapcsolatban. Mint tudjuk az FCC az Egyesült Államokban felel a rádiós, televíziós, vezetékes, műholdas és kábelkommunikációért már 1934 óta. A bizottság a napokban egy sajtóközleményt adott ki, amiben az eddig sem rózsás helyzetben lévő Huawei-t és ZTE-t még nehezebb helyzetbe hozták. Az FCC szerint ugyanis a két vállalat fenyegetést jelent az Egyesült Államokra. Brendan Carr biztos úgy véli: mindkét társaság kapcsolódik a „kommunista Kínához”, és nagyszabású ipari kémkedésre törekednek.

zte-base

Azt persze nem árulták el, hogy erre miből is jöttek rá. Elég nagy a valószínűsége annak, hogy kormányzati nyomás hatására tette Brendan Carr ezt a kijelentését. Na de mit is jelent ez a Huawei részére?

Az amerikai cégek engedéllyel továbbra is kereskedhetnek a Huawei-jel és a ZTE-vel. Viszont a kijelentés után a vállalatok már nem használhatják fel az FCC Egyetemes Szolgáltatási Alapjának támogatásait Huawei és ZTE által kínált felszerelések megvásárlására, módosítására vagy egyéb támogatásra. Ez pedig azt jelenti, hogy idővel még kevesebben üzletelnek majd a két vállalattal. Az FCC egyébként arra törekszik, hogy az amerikai kommunikációs hálózatból teljesen eltávolítsák a Huawei és ZTE eszközöket. Ezzel egy újabb lépést tettek, amivel tovább nehezíthetik a két cég életét.

FORRÁSgsmarena
MEGOSZTÁS
Mindig is érdekeltek a mobiltelefonok, 2016-ban kezdtem el saját oldalam, azóta naponta írok a számomra is érdekes tartalmakról.