Az Oppo a jövő héten már be is mutatja a kijelzőbe rejtett szelfi kamerát

A kijelzőbe épített szelfi kamerán mint tudjuk már több mobilgyártó cég is dolgozik, de úgy tűnik, hogy a kínai Oppo mutathatja be elsőként saját megoldását.


Korábban láthattuk rövid videófelvételeken a Xiaomi és az Oppo első olyan mobiljainak prototipusát melyeknél az előlapi kamera oly módon van a kijelzőben elhelyezve, hogy azt csak használat közben láthatjuk. Tehát amennyiben csak nyomkodjuk a telefont a modul “láthatatlan” így nem zavar bele a képbe mint a szenzorszigetes vagy kameralyukas mobilok esetében. Mint tudjuk, a Samsung is dolgozik hasonló okostelefonok, de úgy tűnik, hogy a jövő heti bemutatóval az Oppo beelőzheti a tech óriást. A kijelző maximalizálása érdekében már többféle megoldással is találkozhattunk, kezdetben a szenzorszigettel kellett beérnünk, amit a kisebb betüremkedések, majd kameralyukak váltottak le. Mindezek mellett érdemes azért megemlíteni a kiemelkedő modulokat is, és a Zenfone 6-nál elsőként debütáló flip up kamerát is.

Akárhogy is nézzük a kijelzőbe épített láthatatlan kamera lehet a legpraktikusabb megoldás a nagyobb képernyő/test arány érdekében, mivel így semmi nem zavarhat bele a képbe és nincs mechanika sem ami meghibásodhat, gondolok itt például a OnePlus 7 Pro motorikus moduljára. A Shanghai MWC mindenképp érdekesnek ígérkezik, mert a Vivo is készül bemutatni a 120 wattos gyorstöltést és ezeken kívül még számos újdonsággal megismerkedhetünk.