Az Oppo bemutatta az első kijelzőbe épített kamerát

A kínai MWC 2019 ma kezdődött Shanghaiban, és rögtön egy nagy durranással indult a show. Az Oppo féle kijelzőbe rejtett kamerás mobilról már hetek óta lehetett hallani, a cég most bemutatta ezt az innovatív megoldást, de egyelőre telefon nélkül.


A megjelenítőbe épített előlapi modul teljes kijelzős élményt biztosít, mindenféle mozgó alkatrészek és mechanizmusok nélkül. Az Oppo teljesen új kijelző és kamera technológiát használt és változtatott a panel áttetszőségén valamint a pixelstruktúrán. Egy normál szelfikamerához képest jóval nagyobb szenzorra és rekeszértékre volt szükség, hogy a kellő mennyiségű fény be tudjon jutni a kamerába. A képek minősége jónak nem mondható, figyelmeztetett is az Oppo, hogy ez még nem az a színvonal amit egy felsőkategóriás eszköztől elvárunk, cserébe a kijelző mögött alig lehet látni a kamerát.Valószínű a felhasználók többsége azért inkább a minőség mellett tenné le a voksát. Az Oppo három algoritmust is bevet a képminőség javulása érdekében. Ezek közül egyik a fehéregyensúly, amit az AI magától fog kalibrálni, a HDR-algoritmus csökkenti a túlexponált fényeket és növeli az árnyékok fényerejét. Ott van még a Haze-algoritmus, ez azért felel, hogy a képernyőn lévő szennyeződések ne látszódjanak a felvételeken.

A technológiának érezhetően azért még vannak gyermekbetegségei, akárcsak anno a kijelzőbe épített ujjlenyomat olvasónak. Azt közel egy év alatt sikerült tökéreste csiszolni, jó eséllyel itt is ez lesz a helyzet. A kameráról sokat megtudtunk, de az azt birtokló készülékről semmi nem derült ki. Az Oppo szerint egy teljesen egyedi telefonra számíthatunk, a specifikációkat és az árat sem közölték. A megjelenés pedig “valamikor  a közeljövőben” lesz.