Az új firmware hozott bosszantó hibát a Galaxy A50-re

A Galaxy A50-re újonnan érkező A505FNXXS3ASK9 és A505FDDS3ASK8 firmware verzióknak az lett volna a dolguk, hogy javítsák az ujjlenyomat-felismerést és növeljék a biztonságot, de teljesen használhatatlanná tették a biometrikus azonosítást.


A Galaxy A50 az egyik legnépszerűbb Samsung telefon a piacon, itthon és Európában is rengeteget adtak el belőle. Épp ezért elég fájó pont, ha egy ilyen mobilra rossz frissítés érkezik és egy funkciót elérhetetlenné tesz a felhasználók számára. Nemrég futott be az A505FNXXS3ASK9 és a A505FDDS3ASK8 firmware verzió, amiknek a telepítését követően azt javasolta mindenkinek a Samsung a frissítési naplóban, hogy regisztrálja újra az ujjlenyomatát, mivel csak így érheti el a továbbfejlesztett felismerési funkciókat. A Sammobile szerint több usernek az újraregisztrálásnál hibát dob a rendszer és azt javasolja, hogy takarítsa meg az ujjlenyomat-olvasót és próbálkozzon újra.

Innentől kezdve akárhogy lehet tisztogatni a biometrikus szkennert, többségében nem enged tovább a rendszer, és 41 százaléknál megáll az ujjlenyomat regisztrációja. Volt akinek sikerült valami módon befejezni a folyamatot, de ezt követően a mobil nem fogadta a regisztrált ujjlenyomatot. A frissítés előtt beállított ujjlenyomat működik, így azt törölni egyelőre nem érdemes, aki már belefutott a hibába, jelenleg nem tud mást tenni, mint vár a javításra, addig érdemes valami más biztonsági funkciót beállítani, mondjuk arcfelismerést, Pin-kódot vagy jelszót. A Samsungot ismerve valószínűleg napokon belül érkezik a javítás.

A Samsung-nak a felsőkategóriában is meggyűlt a baja a az ujjlenyomat-olvasókkal, de a Galaxy S10 és Note 10 mobiloknál ezt a biztonsági rést már javították, meglehetősen rövid időn belül.

Könnyen átverhető a Galaxy S10 ultrahangos ujjlenyomat olvasója