Az Xperia 2-nél sem hagy fel a vaskos kávával a Sony

A Sony Xperia 2-ről május közepén hallottunk először, az érkezőfélben lévő készüléket, most egy tokgyártó renderképei buktatták le. Ami alapján le is vontuk a következtetést.


A februárban bemutatott Sony Xperia 1 már nem sokáig lesz a vállalat legújabb zászlóshajója. Mint tudjuk, már úton van a kompakt változat, ami Xperia 2 néven érkezhet. Az eddig kiszivárgott információk alapján ez a modell egy picit kisebb, szám szerint 6,1 hüvelykes 4K megjelenítővel debütálhat. A pletykák szerint a kijelző OLED panel lesz, 21:9-es képaránnyal. A fentieken kívül megtudtuk még azt is, hogy Snapdragon 855 lapka lesz az Xperia 2-ben. Ami 6 GB RAM-ot és 128 GB-os tárhelyet kapunk. Az akkumulátor pedig ha minden igaz 3000 mAh-s lesz, 18W-os gyors töltéssel megfűszerezve.

sony-xperia-1

Mint tudjuk a mobiltelefon kiegészítőket gyártó cégek jóval az adott készülék bemutatása előtt megkapják a terveket. Ennek köszönhető, hogy ha egy mobil megjelenik nem kell hónapokat várnunk arra, hogy vegyünk rá egy tokot. Na, de a szisztéma ismerős lehet, már több még be nem mutatott készülék bukott le ezzel, most pedig a Sony Xperia 2 járt így.

sony_xperia_1

Az Xperia 2-ről kiszivárgott renderképek alapján rögtön szembetűnhet, a kijelző felett lévő méretes káva. Úgy tűnik, hogy ettől a Sony nem igazán tud elszakadni. A hátlapon három darab kamerát láthatunk függőlegesen, felettük a vakuval. Az egyik képen még a 3,5 milliméteres jack csatlakozó is feltűnik. Az újdonságra az idei IFA kiállításon lehet számítani, vagyis szeptember 6-a és 11-e között kerülhet sor a bemutatóra.