Bajban a Huawei: jövőre 74 százalékkal kevesebb mobilt gyárthatnak

A Gizmochina szerint jelentősen csökkentené a legyártandó telefonok számát 2021-ben a Huawei. Ennek oka természetesen az amerikai szankciók, amik teljesen ellehetetlenítik a gyártót a mobilpiacon.

brave_banner_3_gsmring

A történet tavaly májusban kezdődött, amikor az Egyesült Államok kormánya kereskedelmi feketelistára tette a Huawei-t. Az amerikai cégek csak egy külön engedély beszerzését követően kereskedhettek a kínai vállalattal. Megvonták a Google szolgáltatáscsomagját, ugrott a Play Áruház, a Gmail, a Youtube, a Google Drive, a Maps és számos olyan alkalmazás, amiket Európában és Amerikában emberek milliói használnak. Bár többször úgy tűnt, hogy az USA és a Huawei valami megállapodásra jut, de ebből végül soha nem lett semmi.A gyártó mobiljai továbbra is GMS nélkül jönnek, ami sok felhasználó számára elég fájó pont és ez természetesen az eladásokon is meglátszik. A Huawei App Gallery-be ugyan egyre több alkalmazás kerül, de még nem nőtt fel a Play Áruházhoz és a korábban használt applikációk helyett mást kell keresni, ami sok esetben rengeteg kompromisszummal jár.

Kínában továbbra is népszerűek a Huawei készülékei, ott már évek óta tiltottak a Google alkalmazásai, megszokták már a hiányukat az emberek. A globális piacon viszont más a helyzet, hiszen a Huawei-t leszámítva mindegyik gyártó számára elérhetőek a Google szolgáltatásai tehát van választási lehetősége a felhasználóknak. Több elemző is megmondta, hogy a Huawei hamarosan csak Kínára fog célozni, ha jövőre valóban ilyen mértékben csökkentik a mobilok számát akkor ez el is kezdődik. Egy részről teljesen érthető lépés, hiszen felesleges olyan telefonokat milliós példányszámban gyártani amikre nincs olyan nagy kereslet.Csak érdekességképpen, tavaly 240 millió okostelefont szállított le a Huawei, erre az évre nagyjából 190 millióval számolnak globális szinten. A 74 százalékos csökkenés jövőre körülbelül 50 millió egységet jelent. Ennek köszönhetően Samsung mobilból 2021-ben több mint 300 millió egység találhat gazdára.

Ezt olvastad már?
Elég gyatra jövőt jósolnak a Huaweinek

FORRÁSgizmochina
MEGOSZTÁS
PR cikkekkel, linképítéssel kapcsolatban keress az info@gsmring.hu e-mail címen.