Bajban a Meta és az A.I?

 Túl sokba kerül az A.I fejlesztése a Metánál?

Szerdán a befektetőknek csalódást okozott a Meta, mert kiderült, hogy az arányaiban is túl nagynak tűnő befektetés nem térül majd meg, ami a márka értékének csökkenéséhez vezet, ami logikusan nem tetszik a befektetőknek legalábbis rövid távon. így összesen 200 milliárd dollárt veszítettek.

A hírre a Facebook és az Instagram értéke 15%-al 1 milliárd dollár alá esett. 1 milliárd dollár az kb 366 ezer milliárd forint.

Ezek alapján nem meglepő, hogy a befektetők vagy pénzemberek nem erre az eredményre számítottak, valahol érthető hiszen nem szeretnek az emberek kevésbé jó vagy rossz híreket kapni.

A veszteség

Ez a veszteség nem sokkal marad el az eddigi negatív csúcstól, ami 2022 februárjában 232 milliárd dollár volt (szerény véleményem szerint azért az a plusz 32 milliárd dollár 13% különbség a 200-hoz képest de ki számolja.)

Csütörtöki jelentések szerint nem a Meta csoport az egyetlen, akiknek aggódnia kell a túl magas A.I fejlesztési árak miatt, kezdhetnek aggódni a befektetők?

Az előrejelzések

Az előrejelzések szerint a Meta várható Április-Júniusi bevételei 500 millió dollárral és nagyjából 2%-al elmaradnak az elvárttól.

A Meta növelte a közeljövőben várható fejlesztésekre szánt összeget, valószínűleg többek között, azért, hogy a következő negyedéves jelentés alkalmával ne okozzanak még nagyobb csalódást, hiszen ha fölélőnek, annak amire számítanak a befektetők akkor nem fognak akkorát csalódni, mint tervezték.

A közeljövő

 

Várhatóan nem fognak csökkeni az A.i. fejlesztésére szánt pénzösszegek de trükközni lehet azzal, hogy ahhoz képest, hogy mi az aránya annak, hogy mennyit terveztek rákölteni és milyen eredményt értek el. – Tehát ha az előre jelzett pénznél kevesebbet költöttek és ennek ellenére jó eredményt értek el az javíthatja a meglévő befektetők hangulatát és a befektetési kedvet, amire szükség lesz hiszen befektetők nélkül befektetni való pénz sincs pl a szóban forgó A.I.-ra.

A kérdés csak az, hogy rövid távon felül tudja-e múlni önmagát a Meta és meggyőzi-e a befektetőket, hogy továbbra is kitartsanak és támogassák a Meta fejlődését.

Még több info: itt

Ui: A Meta csoporthoz tartozó Instagram is küzd az egyre népszerűbb TikTokkal.

MEGOSZTÁS