Elég baráti áron érkezett a Huawei legújabb mobilja

huawei-y6s-cover

Belépő szintű készülékkel bővült a Huawei mobilok választéka, mutatjuk mit tud és mennyibe kerül legújabb telefonjuk, a Huawei Y6s.


A Huawei Technologies bemutatta legújabb, belépő kategóriás okostelefonját, az Y6s-t. A minimális kávával, 6.09”-es HD kijelzővel, erős processzorral és bővíthető memóriával ellátott készülék az elődeihez hasonlóan megbízható teljesítményt nyújt a mindennapi feladatok ellátásától kezdve egészen a prémium játék- és fényképezési élményig. A mindössze 8 mm vékony készülék éjfekete és orchidea kék színekben, 54 900 forintos ajánlott bruttó fogyasztói áron január végétől elérhető.

Bővíthető tárhely, nyolcmagos processzor és EMUI 9.1

A Huawei Y6s 3+32 GB tárhellyel érkezik, mely memóriakártya használatával akár 512 GB-tal bővíthető. A 3 GB RAM belépő kategóriás okostelefonok esetében átlagon felüli, így a Huawei készüléke könnyedén futtat egyidejűleg több alkalmazást is zökkenőmentesen.
Az Y6s ezen túl hardver és szoftver szempontjából is megállja a helyét.

huawei-y6s-1

A mobilban a 12 nanométeres gyártástechnológiával készült Mediatek MT6765 Helio P35 lapka akár 2.3 GHz-en ketyegő magjai gondoskodnak a számítások végrehajtásáról. Az okostelefon a háttérben intelligensen tisztítja, és automatikusan töredezettség mentesíti a rendszert. Az EMUI 9.1 továbbá a könnyebb irányítás érdekében a gesztusvezérlést is támogatja.

Látványos, szemkímélő funkcióval ellátott kijelző

A Huawei Y6s készüléket 6.09”-es, 1560×720 felbontású HD kijelzővel szerelte fel a gyártó. Az előlapi kamera, a fényszenzor és a szupervékony vevőkészülék mind a parányi notch-ban kaptak helyet. A képernyő-test arány közel 90 százalékos. A vékony kávákkal kombinálva az Y6s magával ragadó látványt nyújt. Az Eye Comfort üzemmódnak köszönhetően a túlzott használat sem terheli meg a szemeket: a funkció hatékonyan szűri a káros kékfényt, valamint a szem fáradtságának csökkentése érdekében automatikusan beállítja a színhőmérsékletet és a fényerőt is.

huawei-y6s-2

Erősebb kamera a kristálytisztább képekért

A készülék 13 MP-es hátlapi kamerája lehetővé teszi a kristálytiszta nagyfelbontású képek
készítését. A kamera f/1.8 rekeszidejű lencséje a legtöbb belépő kategóriás készülékben megtalálható f/2.2 rekeszidőhöz képest közel ötven százalékkal több fényt enged be, mely azt eredményezi, hogy a képminőség sötétben és alacsony fényviszonyok között is hasonló marad. A hátlapi 13 MP-es kamerán túl, az Y6s-t egy 8 MP-es előlapi kamerával is felszerelte a Huawei. A képernyő-világításnak köszönhetően a kamera még a legnagyobb kihívást jelentő helyzetekben is képes kiemelni a központban álló tárgyat.

huawei-y6s-3

Az Y6s hangzását tekintve is kitűnő készülék. Az egyedi hangrendszer kialakításán egy
szuperlineáris hangszóró dolgozik a telefonban, amely az erőteljes zenei hangzásvilágért felel, így a hangminőség a magasabb hangszinteken is kiváló marad, ezáltal a zenehallgatás képes a felhasználó számára valódi pihentető élménnyé válni. A készüléket 3020 mAh akkummulátorral szerelte fel a gyártó. Az AI energiatakarékos technológiának köszönhetően az okostelefon a vártnál sokkal hosszabb üzemidőt tesz lehetővé. A felhasználó adatait arcfelismerő rendszer és ujjlenyomat-olvasó védi. A Face Unlock automatikusan képes a fényerő beállítására alacsony fényviszonyok között is, ezáltal bármilyen helyzetben könnyedén felismeri a felhasználó arcát.

Ár és elérhetőség

A készülék éjfekete és orchidea kék színekben, január végétől kapható a Magyar Telekomnál, a Vodafone-nál, valamint a Huawei magyarországi kiskereskedelmi partnereinél, a Telenornál pedig február elejétől lesz elérhető. Az ajánlott bruttó fogyasztói ár 54.900 forint.

MEGOSZTÁS
Mindig is érdekeltek a mobiltelefonok, 2016-ban kezdtem el saját oldalam, azóta naponta írok a számomra is érdekes tartalmakról.