Beáll a Sony is a sorba: töltő nélkül adja készülékét

sony-xperia-5-II-4

Több gyártó már egy éve töltőfej nélkül kínálja mobiltelefonjait a vásárlók számára. Úgy tűnik, hogy most a Sony is beállt a sorba. Mutatjuk a részleteket.

crypto50

Hatalmas felháborodást keltett a felhasználók körében, amikor 2020-ban az Apple bejelentette, hogy ezentúl se fülhallgatót, se töltőfejet nem csomagol a mobiltelefon készülékek mellé a dobozba.

A céget követte a Samsung is a Samsung Galaxy S21 szériánál, továbbá ők is bejelentették, hogy folyamatosan, egyre kevesebb készülék mellé csomagolnak töltőt. Ez a dél-koreai cég új zöld-politikájába beleillik, hiszen szinte már műanyagokat sem találhatunk a dobozban, sőt a gyári kijelzőknél is megjelentek a környezetbarát megoldások.

Eddig más gyártó ezt nem merte meglépni, hiszen nem nagyon voltak olyan helyzetbe, hogy ezt megtehessék. Most viszont a nagynevű Sony is úgy döntött, hogy a nemrég megjelent Sony Xperia 10 III mellé nem csomagol töltőfejet, amivel párhuzamban 10 euróval csökkenti a készülék árát a piacon. Ez jelenleg a kiskereskedelmi csatornákra vonatkozik, máshol marad az eddig megszokott felállás.

A cég szerint erre azért van szükség, hogy továbbra is megfelelő legyen az ellátás a készülékből. Ebből arra következtetünk, hogy a töltőfejek gyártásában nehézséggel küzdhet a gyártó. Egyúttal ez egy trend kezdetére utalhat, így lehetséges, hogy a Sony is egyre kevesebb terméke mellé fog tartozékokat csomagolni.


Forrás