Befutott az EMUI 10 a Huawei két csúcsmobiljára

Nagyjából egy hete tette közzé a Huawei az EMUI 10 új frissítési ütemtervét, akkor november közepére ígérték az új kezelőfelület végleges változatát a P30 és P30 Pro mobilokra. Úgy tűnik addig sem kell várnunk, a vállalat weibo oldalán bejelentette, hogy az EMUI 10 a mai naptól elérhető a két márciusi zászlóshajóra, de egyelőre csak a kínai felhasználók számára. 

Gyaníthatóan rövid időn belül Kínán kívül is megjelenik az EMUI 10, a P30 és P30 Pro-ra, HuaweiCentral szerint a frissítéshez az októberi biztonsági javítás megléte szükséges, ezt pedig már korábban bevezette a Huawei a nemzetközi piacon. A EMUI legújabb verziója több változást is hoz, többek között a rendszerszintű sötét módot, a Morandi színátmenetes árnyalatokat, a többképernyős kezelhetőséget, a Huawei HiCar-t és új animációkat, valamint ikonkészletet kapunk.

Megérkezett az EMUI 10, mutatjuk az új funkciókat!

A frissítés egyébként elég méretesre sikeredett, picit több, mint 5 GB-ot kell majd letölteni, így mindenképp érdemes Wi-Fi hálózatra kapcsolódva megejteni a dolgot. Ajánlott előtte egy biztonsági mentést is készíteni, a Huawei-nél ugyan még nem, de máshol volt már rá példa, hogy egy új verzió kellemetlen hibát hozott magával. A következő körben a Mate 20 és Mate 20 Pro tulajok számíthatnak az EMUI 10 érkezését jelző értesítésre, a múlt heti ütemterv szerint ez valamikor a hónap második felében várható.

Ha Huawei P30 vagy P30 Pro mobilod van, akkor mostantól érdemes lesz naponta ellenőrizni a frissítéseket, mert innentől kezdve bármikor megérkezhet az EMUI 10 hazánkba is.