Bekeményít a Google a gyártóknak az Android 10-zel kapcsolatban

android-10-cover

A Google folyamatosan azon dolgozik, hogy a legfrissebb mobilos operációs rendszere minél gyorsabban eljusson a felhasználókhoz, most egy elég kemény ötlettel álltak elő.


Az okostelefonok között a legnépszerűbb operációs rendszer kétségtelenül az Android. A konkurensnek számító iOS nem igazán tudja azt a felhasználói számot generálni mint az Android, sőt pontosítva a közelében sincs. A Google azonban nem elégszik meg azzal, hogy az ő rendszerük található meg a legtöbb eszközön. Egy ideje már azon vannak, hogy az éppen aktuális Androidot minél előbb eljuttassák a felhasználókhoz. Egy ilyen próbálkozás a Project Treble is, aminek köszönhetően érezhetően gyorsabban érkezett tavaly az Android 9, mint amit eddig megszoktunk. Most viszont úgy tűnik, hogy a Google tovább keményítene e cél érdekében.

android-10-cover

A legfrissebb információink szerint ugyanis 2020. Január 31-től csak azok a készülékek kapnák meg a Google Moble Services-t, melyek már Android 10 rendszerrel kerülnek ki a dobozból. Azok a gyártók, akik mégis piacra dobják telefonjukat így is, tehát a Google féle szolgáltatások nélkül. Az Android 11 elindítása után, ami várhatóan 2020-ban lesz már nem kapnak készülékeik Android 9 frissítést. Mindent egybevéve ez egy figyelemreméltó lépés lenne a Google-től, láthatóan mindenki számára szeretnék biztosítani az Android 10 felhasználói élményét. Ugyanakkor a számok is magukért beszélnek, 28%-os részesedésével jelenleg az Oreo a legelterjedtebb a felhasználók köreiben, ami már egy két éves rendszer.

FORRÁSxda-developers
MEGOSZTÁS
Mindig is érdekeltek a mobiltelefonok, 2016-ban kezdtem el saját oldalam, azóta naponta írok a számomra is érdekes tartalmakról.