Bemutatkozott a Huawei P40 egy olcsóbb és butítottabb változata

huawei-p40-cover

Azoknak akik úgy gondolják, hogy még nem használnák ki az 5G nyújtotta lehetőségeket a Huawei piacra dobta a P40 4G-s változatát.

Közel egy évvel a Huawei P40 széria bemutatóját követően a Huawei ismét piacra dobta a Huawei P40 készüléket, csak más rendszerchippel és 5G kapcsolódási lehetőség nélkül. Valószínűleg a legtöbben tudják, hogy a Huawei P40-ben Kirin 990 5G processzor van, de ebből a chipből 4G-s változatot is piacra dobott a Huawei, ez a Kirin 990 nevet kapta. Az “új” P40-ben csak ezt cserélte ki a Huawei, tehát a többi hardverspecifikáció ugyan az. Megmaradt tehát a 6,1 hüvelykes Full HD+ felbontású OLED kijelző és a tabletta alakú kamerasziget a 32 megapixeles előlapi kamerával és ToF szenzorral.

A hátlapon sem történt változás, itt 50 megapixeles elsődleges szenzort, 16 megapixeles ultraszéles látót és 8 megapixeles telefontó kamerát találunk háromszoros optikai zoomal. A készüléket sötétkék vagy ezüst színben 8 GB RAM-mal és 128 GB-os belső tárolóval lehet majd megvásárolni, de elsőként Kínában. Ugyan hivatalosan még nem hangzott el, de nincs kizárva később a nemzetközi premier sem, de azért azt nem árt tudni, hogy továbbra sem támogatottak a Google szolgáltatások ezen a készüléken sem. A szoftver egyébként Android 10 EMUI 10.1 kezelőfelülettel. Ára 3988 jüan, ami jelenlegi árfolyamon átváltva körülbelül 185 ezer forintot jelent, tehát egyáltalán nem mondható olcsónak.