Bemutatkozott a megfizethető Samsung Galaxy A11

A Samsung sajtóoldalán ma felbukkant a dél-koreai cég legújabb okostelefonja, a belépő kategóriába szánt Galaxy A11.


Az idei A széria legolcsóbb tagja több vonalon is fejlődött az elődjéhez képest. Ami már elsőre szembetűnhet, hogy a kijelző nagyobb lett, egész pontosan egy 6,4 hüvelykes Infinity-O LCD panelt kapott az eszköz, 720×1560 pixel felbontással. A képernyő bal felső sarkában találjuk a 8 megapixeles, f/2.0-s rekeszértékű előlapi kamerát, a szenzorcseppes megoldást punch hole-ra cserélte a Samsung.galaxy a11 front

A hátlapon három szenzor dolgozik, a fő kamera 13 megapixeles f/1.8-as rekeszértékű modul, van továbbá egy 5 megapixeles ultra széles látószögű és egy 2 megapixeles mélységérzékelő is. Az ujjlenyomat-olvasó sem hiányzik a repertoárból, akárcsak a belépő szintű mobilok többségénél itt is a hátlapon kapott helyet. A készülék egyébként műanyagból és üvegből készült, 161,4 x 76,3 x 8 milliméteres dimenziókkal és 177 grammos súllyal rendelkezik.

A burkolat alatt nyolcmagos rendszerchip dolgozik, az pontosan nem derült ki melyik modellről van szó csupán annyi, hogy 1,8 GHz-es alapórajelen ketyeg. Belső memória tekintetében 2 és 3 GB-os variánsok kerülnek forgalomba, a tárhely mindkét esetben 32 GB, és adott a micro SD bővítési lehetőség. A felsorolt hardveres összetevők energiaellátásáról egy 4000 milliamperórás gondoskodik, a telep támogatja a 15 W-os gyorstöltést is.

Színek tekintetében fekete, fehér, kék és piros változatok közül választhatunk. Azt, hogy pontosan mikor, mennyiért és mely piacokon lehet majd megvenni a Galaxy A11-et egyelőre nem derült ki.