Bemutatkozott a Redmi 9 Power, az átnevezett Redmi Note 4G

redmi-9-power-cover

Snapdragon 662 rendszerchippel és 48 megapixeles kamerával debütált a Redmi “legújabb mobilja” a Redmi 9 Power.

Már egy ideje tudunk a Redmi 9 Power érkezéséről és most a Xiaomi le is rántotta a leplet a készülékről. Sajnos azt kell, hogy mondjuk valóban bejött az a jóslat, hogy az eszköz csak a Redmi Note 9 4G egy átnevezett változata. Ebből adódóan a Redmi 9 Power is egy 6,53 hüvelykes Full HD+ felbontású LCD kijelzőt kapott a felső sávban egy vízcsepp alakú kameraszigettel, ami egy 8 megapixeles szelfikamerát rejteget. A hátlap bal oldalára négy kamerát helyezett el a gyártó, közülük az elsődleges szenzor 48 megapixeles, amin kívül van még egy 8 megapixeles ultraszéles látó, egy 2 megapixeles mélységérzékelő és egy 2 megapixeles makró kamera.

A motorháztető alatt Snapdragon 662 lapka végzi a számításokat, rendszermemóriából 4 GB-ot tudhat magáénak a Redmi 9 Power. Tárhelyből a 64 GB-os modell esetében UFS 2.1, a 128 GB-os esetében UFS 2.2-es tárolót kapunk, de SD kártyával tudunk bővíteni akár 512 GB-ot is. Szerencsére a biometrikus azonosítók nem maradtak ki a mobilból, van bekapcsológombba szerelt ujjlenyomat olvasó és AI Face Unlock. Az akkumulátor kapacitása 6000 mAh, amit 18 wattos gyorstöltéssel tudunk táplálni.

A “nagy átnevezés” titka, hogy a Xiaomi az indiai piacra szánja a Redmi 9 Power-t. Tehát nagy valószínűséggel csak Indiában lesz ezen a néven kapható december 22-től. Kezdő ára 43 ezer forintnak megfelelő indiai rúpia. A 128 GB-os változat pedig 1000 rúpiával, vagyis körülbelül 4000 forinttal kerül többe.

MEGOSZTÁS
Mindig is érdekeltek a mobiltelefonok, 2016-ban kezdtem el saját oldalam, azóta naponta írok a számomra is érdekes tartalmakról.