Bemutatkozott a Xiaomi 12T és Xiaomi 12T Pro okostelefon

xiaomi

A kínai vállalat néhány napja hivatalosan is bemutatta a Xiaomi 12T és Xiaomi 12T Pro okostelefont, amiket hamarosan meg is lehet majd vásásrolni. Mutatjuk, hogy mit kell tudni róluk.

A Xiaomi végre leleplezte a Xiaomi 12T és Xiaomi 12T Pro okostelefont, így be is igazolódtak az eddig kiszivárgott specifikációk. Ami még újdonság lehet az az, hogy a vállalat négy év szoftverfrissítést ad a készülékeire, ami azt jelenti, hogy 3 év rendszer és 4 év biztonsági frissítés jár a készülékek mellé.

Ez jónak mondható, persze még mindig elmarad az 5 éves tervtől, amit például a Samsung is képvisel a felső kategóriában.

A Xiaomi 12T egy nyolcmagos MediaTek 8100 Ultra lapkát kapott meg, míg a Pro modellben egy Snapdragon 8Gen1+ SoC munkálkodik. A sima modell maximum 8 GB RAM és 256 GB belső tárhellyel érkezhet, míg a Pro modell akár 12 GB RAM-mal is elérhető lesz. A belső tárhely fix, nem bővíthető. Szoftveresen alapból Android 12 alapokon futó EMUI 13 fut a készülékeken, ami az Android 15-ös rendszerig tovább fog frissülni.

A kijelző mindkét esetben egy 6,67 colos FHD+ felbontású és 120 Hz képfrissítésű AMOLED panel, ami Gorilla Glass 5-ös üveget kapott meg. Kamerás fronton a fő különbség az az, hogy a Xiaomi 12T Pro modellben egy 200 MP-es főkamera kapott helyet, míg a sima modellben egy 108 MP-es lencse, de mindegyik rendelkezik optikai képstabilizálással.

Az akkumulátor kapacitása 5000 mAh-es, amit maximum 120W-al lehet feltölteni vezetékesen. Amit hiányolni lehet az a vezeték nélküli töltés és a vízállóság, hiszen elég magas áron lesznek megvásárolhatóak.


Forrás