Bemutatkozott az Alcatel 7!

írta: odinsann

Az alig egy hónapja bemutatott Alcatel 5V-hez képest kisebb megjelenítővel és újdonságok nélkül érkezett a gyártó legújabb mobilja.


Tegnap rántották le a leplet a legújabb Alcatel készülékről, a modell a 7-es szériát erősíti, így csak egyszerűen az Alcatel 7 nevet kapta. A 6 hüvelykes LCD panellal rendelkező eszköz Full HD+ felbontású megjelenítőt kapott, szenzorsziget nélkül. A mobilban Helio P23 lapka van, ami nyolc darab Cortex-A53 magból áll, a grafikus gyorsításról pedig egy Mali-G71MP2 GPU gondoskodik. Rendszermemóriából 2 GB áll rendelkezésünkre, ez manapság az Android rendszer mellé édeskevés. A háttértár pedig 32 GB-os, de szükség esetén microSD kártyával tudunk bővíteni.

A “gyengébb” hardverek mellé egy 4000 mAh-s telepet kapott az Alcatel 7, mely a cég állítása szerint 28 óra beszélgetési időt és 10,5 óra videostream-et garantál. A hátlapon az ujjlenyomat olvasó felett 12 + 2 megapixeles kamerákat találunk. Előlapján pedig egy  arcelismerésre is alkalmas 8 megapixeles modul helyezkedik el. Dobozából Android 8.1 rendszerrel csomagolhatjuk ki az újdonságot, melynek kezdő ára 179 dollár, átszámítva körülbelül 50 ezer forintot jelent.

forrás: gsmarena