Bemutatkozott az új iPad Mini és iPad Air

Két új iPad modellt mutatott be az Apple, megérkezett a már sokak által várt iPad Mini és kaptunk egy 10,5 hüvelykes iPad Air-t is.


Még a jövő heti Keynote előtt debütáltak az új iPad-ek, a cupertinói cég nem kerített nagy feneket a bemutatónak, csak szimplán feltűntek az újdonságok az Apple weblapján. A két eszköz között nagyon sok a hasonlóság, mivel mindkettő egyaránt A12 Bionic lapkával érkezett, akárcsak az iPhone XS vagy iPhone XR. A megjelenítő továbbra is Retina, de True Tone technológiával, ebből adódóan pedig már lehet sejteni, hogy nem olyan olcsók lesznek mint a tavalyi “alap” iPad modell.

Mindkét esetben megmaradt a Touch ID és a 3,5 mm-es jack csatlakozó is, a dizájn (is) maradt a régi, tehát nem az iPad Pro kinézetet kaptuk, hanem a megszokott “gombos” Ipad-et. Az új iPad Air és Mini is háromféle színben elérhető, ezek az ezüst, asztroszürke és arany. Tárhely tekintetében pedig 64 vagy 256 GB közül választhatunk.

Az iPad Mini 7,9 hüvelykes kijelzőt kapott, ezzel ellentétben az Air egy 10,5 inches megjelenítőt tudhat magáénak. Mindkét eszköz megkapta az első generációs Apple Pencil támogatást is és az Air-hoz még a Smart Keyboardot is tudjuk csatlakoztatni. A Mini kezdő ára 154.000 Ft, a cellularos 256 GB-os variáns 248.990 forintba kerül. Az Air induló ára jóval magasabb, szám szerint 195.990 Ft.

forrás: apple

MEGOSZTÁS
Mindig is érdekeltek a mobiltelefonok, 2016-ban kezdtem el saját oldalam, azóta naponta írok a számomra is érdekes tartalmakról.